23948sdkhjf

Tømrerfirmaet Kolster indleder ombygning

Assens Kommune er nu klar til ombygningen af Baagø Naturskole. Den indledende nedrivning af den gamle skole starter i uge 43, og første spadestik tages den 10. november.
Etableringen af den nye Baagø Naturskole er efter gennemført udbud, vundet af tømrerfirmaet Kolster A/S fra Middelfart, der bliver hovedentreprenør på opgaven.

Der er afsat 7,35 millioner kommunale og ministerielle kroner til ombygningen, der indebærer, at den gamle hovedbygning bevares og sammenbygges med en ny bygning på 400 m².

Byggeriet tager udgangspunkt i den eksisterende bebyggelse, hvor den nedslidte undervisningsfløj rives ned og en ny bygning opføres. Den nye bygning trækkes frem mod vejen for at opnå sammenhæng mellem nyt og gammelt, og bygningerne bindes sammen med en ny glasfoyer, som bliver den nye hovedindgang.

Foyeren giver samtidig plads for forskellige udstillinger om kulturhistorie, natur og dyreliv på Baagø. Herfra er der videre adgang til alle husets funktioner, som relaterer sig til naturcenteret. I den nye bygnings nordlige fløj, etableres værelserne til overnattende gæster.

Plads til naturformidling og overnatning
Det nye naturcenter på Baagø skaber en moderne og attraktiv ramme for naturformidling til børn og unge fra skoler og daginstitutioner i Assens Kommune. Naturcenteret skaber samtidig mulighed for friluftsaktiviteter, og kan benyttes af alle der gerne vil besøge Baagø, hvad enten der er fokus på læring, oplevelser eller rekreation.

Derfor bliver der indrettet rum til undervisningsformål, for afholdelse af naturformidling med videre. De samme lokaler kan bruges til konference- og mødeformål, når foreninger, virksomheder eller andre grupper ønsker at afholde arrangementer i rekreative omgivelser – og med mulighed for

På centret indrettes også værelser til overnatning til de besøgende på Baagø. Der indrettes fire værelser med plads til hver seks personer. Værelserne vil få egen indgang og vil have overnatnings- og køkkenfaciliteter samt eget bad.

Fakta
En længere proces med indsamling af midler til projektet skaber nu mulighed for, at en stor drøm bliver realiseret på den lille ø:
• Assens Kommune investerer 2,675 millioner kroner i projektet.
• Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har via ”den særlige pulje til kommune og regioner, attraktive levevilkår i landdistrikterne” bevilget 3,275 millioner kroner til projektet.
• Økonomi- og Indenrigsministeriet har bevilget 1,4 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11