23948sdkhjf

Assens PCB-sanerer fem skoler

For høje forekomster af PCB på fem skoler i Assens Kommune får kommunen til at skride til handling. Den forestående PCB-sanering ventes at koste 10 millioner kroner.
En rutinemæssig undersøgelse af kommunale institutioner har afsløret forekomst af PCB i Glamsbjerg-, Tommerup-, Skallebølle-, Vissenbjerg- og Aarup Skole på et niveau, hvor Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der handles.

- Fundet af PCB på de fem skoler er naturligvis en sag, vi tager alvorligt og straks handler på. Resultatet af analysen af indeklimaet på skolerne viser en værdi, der kræver, at PCBen skal fjernes. Derfor koncentrerer vi os lige nu om at få taget hånd om børnene, deres forældre samt medarbejderne, herunder at få informeret de berørte parter, siger Esben Krægpøth, vicedirektør Velfærd, Dagtilbud og Skole.

Planlægger nu PCB-sanering
I de kommende måneder bliver der ud over grundig hovedrengøring og udluftning på de fem skoler foretaget en række yderligere undersøgelser og taget materialeprøver på skolerne for at finde frem til, hvad der skal til for at få PCB-niveauet ned. Resultatet af prøverne gør det muligt at planlægge en egentlig PCB-sanering, som skal sikre, at PCB-niveauet kommer ned under Sundhedsstyrelsens laveste aktionsværdi.

PCB-saneringen forventes at koste minimum 10 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078