23948sdkhjf

Kæmpe spiral i jord og tegl

Fremover vil én af landets flotteste raste- og informationspladser ligge lige der, hvor motorvejen skærer gennem Jyske Aas. Cubo Arkitekter er netop valgt som rådgiver.
Formålet med projektet i Jyske Aas er at samle og formidle natur, geologi, kulturhistorie og ikke mindst kontakten med de lokale aktører på og omkring højderyggen Jyske Aas. Projektet skal skabe en ’mulighedernes egn’ fyldt med kultur- og naturoplevelser tilknyttet mange ildsjæle og aktører, som hver har deres oplevelser at byde på.

Et besøg i området skal generere flere besøg, tilbagevendende gæster, mere tilflytning og flere lokale arbejdspladser som et følge af et øget kendskab til områdets kvaliteter. Nu har projektet valgt den rådgiver, der skal forløse visionen og binde hele området sammen, fysisk og virtuelt.

Der var i vurderingsgruppen fuld enighed om vurderingerne af de tre indkomne tilbud, og Cubo Arkitekter med underrådgiverne Schønherr, Bysted og Niras blev vindere af udbuddet og dermed totalrådgivere på projektet. Nummer to blev Hasløv & Kjærsgaard med underrådgiverne BCVA, Cowi og Adapt. Nummer tre blev Preben Skaarup med underrådgiverne Oooja, Kontrapunkt og Grontmij.

- Projektet er et rigtigt godt eksempel på, hvad man kan få ud af at sammenbinde et netværk af aktører og steder i et yderområde. Det valgte arkitektoniske greb vidner desuden om stor forståelse og nænsomhed for stedet, og med den vindende løsning har Jyske Aas potentiale til at blive en ny destination med høj kvalitet i både arkitektur og landskab, siger Karen Skou, programchef i Realdania, der har støttet projektet som led i kampagnen ”Stedet Tæller”.

Cubos forslag er bygget op om eventyrlige og magiske fortællinger, som vil binde områdets mange attraktioner sammen og sikre Jyske Aas en stærk position inden for oplevelsesturismen – både gennem de nye fysiske elementer og gennem den digitale branding.

Rambøll er tilknyttet Jyske Ås-projektet som bygherrerådgiver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093