23948sdkhjf

Fredericia køber kaserne til campus

Fredericia kommune køber Bülows Kaserne for 32 millioner kroner med det mål at skabe et uddannelsescampus. Først skal der dog være flygtningelejr på kasernen i et år.
Fredericia Kommunes køb af Bülows Kaserne er betinget af, at Udlændingestyrelsen kan leje kasernen frem til udgangen af 2015 på en midlertidig kontrakt uden mulighed for forlængelse. Derefter overtager kommunen kasernen.

Kommunen betaler 32 millioner kroner men opnår samtidig cirka syv millioner kroner i lejeindtægter. Kasernen skal overdrages til kommunen senest d. 31. december 2015 i samme stand, som da den blev modtaget.

Lej ud eller mist muligheden
Udlændingestyrelsen har som statslig myndighed forrang til at købe kasernen og ville benytte denne option, med mindre de kunne opnå en aftale om et lejemål. På den baggrund har et enigt byråd accepteret, at et køb af kasernen hænger uløseligt sammen med en midlertidig lejeaftale med udlændingestyrelsen.

- Hvis vi skal realisere drømmen om at skabe et uddannelsescampus på kasernen, så må vi indgå dette kompromis, der gør, at vi kan komme i gang om godt et år. Alternativet var, at udlændingestyrelsen havde købt kasernen for næsen af os, siger borgmester, Jacob Bjerregaard.

Handlen forventes godkendt af Folketingets Finansudvalg snarest, og Udlændingestyrelsen tager kasernen i brug hurtigst muligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078