23948sdkhjf

KPC-konsortium underskriver historisk aftale i Aarhus

Byggeriet af Danmarks hidtil største OPP-projekt – det 50.000 m² store Nyt psykiatrisk Center i Skejby – kan nu gå i gang. Med aftalen følger byggeriet af en helt ny bydel i Risskov.
I slutningen af juni indgik Region Midtjylland kontrakt med KPC Herning, PKA, Lærernes Pension og Wicotec Kirkebjerg om et nyt 50.000 kvadratmeter stort psykiatrisk hospital i Skejby samt en overtagelse af det nuværende psykiatriske hospital i Risskov, der fremover kommer til at huse beboelse og rekreative områder.

Den anden tilbudsgiver, konsortiet Team OPP, klagede efterfølgende over udbudsprocessen, men nu er aftalen endeligt på plads. Tirsdag den 30. september underskrev Team KPC kontrakten med Region Midtjylland.

- Samarbejdet med Team KPC omkring byggeriet af Nyt Psykiatrisk Center i Skejby, gør det muligt, at vi nu får skabt nye, moderne rammer til den psykiatriske behandling til gavn for os alle sammen. Der er heller ingen tvivl om, at vi ved at samle somatikken og psykiatrien kan tilbyde bedre og mere sammenhængende forløb til de psykiatriske patienter, og det kan forhåbentlig være med til at nedsætte den høje overdødelighed blandt denne patientgruppe, siger Regionsrådets 1. næstformand Bente Nielsen.

I Team KPC glæder man sig også over at være med til at skabe bedre rammer for de psykiatriske patienter. Det fortæller Peter Damgaard Jensen, der er adm. direktør i pensionsselskabet PKA:

- Det er anden gang i løbet af få måneder, at vi er medunderskriver på en aftale om etableringen af et nyt psykiatrisk hospital. Det viser med al tydelighed, at OPP-projekter hører fremtiden til. Og det glæder mig, at vores medlemmer, der primært arbejder indenfor sundhedssektoren, med den her investering, er med til at skabe bedre rammer i det danske sundhedsvæsen samtidigt med, at de opnår et godt afkast til deres pensioner, siger Peter Damgaard Jensen.

Om projektet
Nyt Psykiatrisk Center opføres i tilknytning til den somatiske del af Aarhus Universitetshospital i forbindelse med det eksisterende hospital i Skejby. Centeret bliver på i alt 50.210 kvadratmeter og skal senest i 2019 afløse det over 150 år gamle psykiatriske hospital i Risskov.

Medarbejdere og patient- og pårørendeorganisationer går nu i gang med at præge indretningen af det nye psykiatriske center via en række workshops og brugermøder med arkitekter og ingeniører fra Team KPC. Dog har der allerede været en betydelig brugerinddragelse i forbindelse med udbudsprocessen.

Udover byggeriet af Nyt Psykiatrisk Center i Skejby, Aarhus består kontrakten også af en overtagelse af det nuværende psykiatriske hospital i Risskov. Her vokser en ny bydel frem, nemlig Bindesbøll Byen. Den nye bydel kommer til at bestå af en række forskellige boligtyper, blandt andet lejligheder og rækkehuse, ligesom områdets parker og rekreative områder fortsat bliver åbne for offentligheden.

Læs mere om begge byggeprojekter på www.dnu.rm.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11