23948sdkhjf

Fra streger til rå lokaler

Rammerne til udvidelsen af Skagens Museum havde rejsegilde, mens den gamle museumsbygning netop var tømt.
De betonsgrå mure dannede rammerne for det første offentlige indblik i Skagens Museums nye tilbygning. Kun kort forinden gårsdagens rejsegilde havde personalet fået første kig indenfor de mure, som over den seneste tid har rejst sig højere end den oprindelige museumsbygning.

På traditionel manér blev rejsegildet fejret med øl og pølser, mens gæster og personale kunne tage første kig i de rå lokaler, som fremover skal rumme en stor del af museets samling.

- Vi er ved at bygge et hus til skagensmalernes værker. De var nogle visionære mennesker, der har sat deres præg på byen. Det gør vi også nu, sagde museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen fra den improviserede talerstol af byggematerialer.

Den nye museumsbygning forventes færdig i maj 2014. Den skal rummebåde udstillinger, butik og administrative lokaler.

Fra streger til bygning
Efter i lang tid at have set streger og tegninger på både papir og computer var det en glad direktør, som kunne betræde rummene for første gang.

- Jeg er meget overvældet med stor glæde. Vi har gjort os mange tanker om byggeriet, så det er en stor dag for os, siger Lisette Vind Ebbesen.

De nye og bedre rammer er nødvendige for at huse museets voksende samling, som er på knap 2000 værker.

Alle værker er på tur
Mens rejsegildet stod på i den nye museumsbygning, var der så småt tomt i den gamle. I går kørte en bil fra Skagen med de sidste af museets mange værker.

De skal nemlig udlånes og i depotrum, da man bruger resten af dette og kommende år på at renovere de gamle lokaler. Heraf skal 80 værker mod Sjælland, hvor de skal med i Arkens udstilling om forholdet mellem P.S. Krøyer og Michael Ancher.

Hvert af Skagens Museums værker var således lagt i konservatorernes hænder, som har brugt de seneste uger på at tjekke for skader og afrapportere alt forud for udlånet til andre museer rundt om i landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094