23948sdkhjf

3XN skal designe 200 meter skyskraber

For første gang siden Utzons Operahus har en dansk arkitekt sikret sig en større opgave i Sydney.
Den australske kapitalbank, AMP, har valgt danske 3XN som vinder af en international arkitektkonkurrence om et 102.000 m² stort erhvervsbyggeri i Sydney.

Det 200 meter høje kontorhøjhus placeres på havnefronten i den australske metropol – lige bag Jørn Utzons berømte operahus.

- Højhusbyggeri har i sagens natur en meget stor skala, men vi har foretaget en række greb, der bryder skalaen ned, således at fokus er på at skabe gode arbejdsforhold, for dem, der skal bruge bygningen, samtidig med at bygningen får et meget skulpturelt udtryk, fortæller grundlægger og kreative direktør i 3XN, Kim Herforth Nielsen, som glæder sig over, at dansk arkitektur har fået et stærkt comeback i Sydney.

Formmæssigt består den 49 etager høje bygning af fem voluminer placeret ovenpå hinanden. Hvert volumen er forskudt i østlig retning, så bygningen får udtryk af at rotere let. Indvendigt medfører dette, at skalaen brydes ned, og at bygningen vil opleves som fem mindre ’landsbyer’ med hver sin identitet og karakter.

Således får hvert volumen et centralt atrium, der skal sikre gode visuelle forbindelser og et overskueligt nærmiljø for den enkelte medarbejder. Fra atrierne vil der være adgang til store grønne tagterrasser, hvorfra medarbejdere kan nyde byen og mødes på tværs af afdelinger og funktioner.

Arkitektkonkurrencen har kørt siden april 2014, og bygherren har besøgt over 52 arkitektvirksomheder forud for konkurrencen. I første omgang blev 3XN udvalgt sammen med Sanaa, Morphosis, MVRDV, Francis-Jones Morehen Thorp, Ingenhoven + Architectus.

Efter første fase blev disse reduceret til Morphosis og 3XN, som fik mulighed for at viderebearbejde forslagene i fase 2. 3XN blev afsløret som vinder ved en pressekonference d. 25. september. Byggeriet, der har Arup som rådgivende ingeniør, forventes at gå i gang i 2018.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097