23948sdkhjf

30.000 kvadratmeter nybyggeri rykker nærmere

Planerne for udviklingen af den nye by ved Frederikssund, Vinge, er ved at tage fart.
Der er stor interesse for både erhvervs- og boligdelen af byggeriet i tilknytning til den kommende station i Vinge. Så stor at den andel af byggeriet, som Frederikssund Kommune skal garantere for lejen af, er nedjusteret fra 7.500 til 5.500 kvadratmeter.

- Udviklingen i Vinge skal hovedsageligt finansieres af privat, risikovillig kapital, men det ændrer ikke ved at kommunen også skal understøtte udviklingen og tage ansvar, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Det er vedtaget, at et privat udviklingsselskab skal varetage byggeriet i tilknytning til den kommende station i Vinge. Selskabet bliver dannet efter et udbud i november og skal i første omgang opføre 30.000 kvadratmeter bolig-, butiks- og erhvervsbyggeri i området omkring den kommende S-togstation.

Byrådet vil på dets næste møde i oktober tage konkret stilling til hvilke funktioner der skal lokaliseres i Vinge, og det forventes at fritidsfaciliteter og offentlige servicefunktioner som naturligt hører til i en ny by – for eksempel daginstitutioner – vil indgå som en del af planerne.

Frederikssund Kommune igangsatte i foråret en arkitektkonkurrence omkring Vinge Centrum og Vinge Station. Der blev udvalgt fem teams til at udforme bud på, hvordan den kommende S-togstation mv. skal se ud. Vinderen af arkitektkonkurrencen bliver offentliggjort 10. oktober 2014. De fem teams i konkurrencen er:

Team 1: Cobe, SLA, Arup.
Team 2: Henning Larsen Architects, RPA, Moe og Tredje Natur.
Team 3: KHR Arkitekter, BIG, Tyréns, Hansen, Carlsen og Frølund, Via Trafik Rådgivning, Bisgaard Landskabsarkitekter.
Team 4: Rambøll, Effekt, Snøhetta, Møller og Grønborg.
Team 5: Tegnestuen Vandkunsten, Beam, EKJ Rådgivende Ingeniører, WSP.

Visualisering af Vinge (udarbejdet af Effekt i samarbejde med Frederikssund Kommune)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.193