23948sdkhjf

Hvem skal tegne Danmarks nye Frihedsmuseum?

Et nybyggeri til 40-60 mio. ex. moms skal opføres som erstatning for Museet for Danmarks Frihedskamp, der nedbrændte i 2013. Kulturministeriet tager nu hul på projektkonkurrencen.
Den 28. april 2013 brændte Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-45. Takket være en stor indsats fra Københavns Brandvæsen lykkedes det at redde museets samlinger og arkiver. Intet gik tabt, og intet led uoprettelig skade. Den påsatte brand er stadig uopklaret.

Siden Frihedsmuseet brændte, har Nationalmuseet, Kulturministeriet og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme arbejdet på at genrejse museet. Det skal ske på det samme sted i Churchillparken i København, hvor det nu nedbrændte museum stod.

- Med det nye Frihedsmuseum ønsker Nationalmuseet at nå et bredere publikum med et byggeri, der kombinerer en unik placering og høj arkitektonisk kvalitet med optimale udstillingsbetingelser, oplyser Arkitektforeningen, der er konkurrencerådgiver på den projektkonkurrence, som nu indledes.

Vinderprojekt findes ultimo februar
Konkurrenceopgaven omfatter museets nye bygning, udearealer og ankomst. Udstillingsopbygningen bliver varetaget af Nationalmuseet og indgår ikke i opgaven. Anlægsrammen for byggeriet er foreløbigt estimeret til DKK 40-60 mio. ex. moms.

Byggefeltet er omfattet af fortidsminde-, naturbeskyttelses- samt sø-beskyttelseshensyn, og en del af opgaven handler om, hvordan bygningen forholder sig til de bevaringsværdige omgivelser, landskabet og den bymæssige sammenhæng.

Grundarealet vil være på cirka 1.000 m² i flademål, men ønskes disponeret inden for et bygningsvolumen med en variabel rumhøjde indvendigt over en eller flere etager for at give størst muligt udstillingsvolumen. Museet forventes indviet i 2018.

Hensigten er at indgå aftale med vinderen af projektkonkurrencen om en totalrådgivningsopgave. Alle deltagere i konkurrencen modtager et vederlag på DKK 200.000 ex moms. Konkurrenceperioden strækker sig fra primo december 2014 til ultimo februar 2015.

Prækvalifikationsfristen er den 22. oktober 2014. Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109