23948sdkhjf

Elindco løfter sig til nye højder

2013/14 bød på ny omsætningsrekord og det bedste resultat i fem år. Det nye regnskabsår er samtidig indledt med to store projekter til ordrebogen.
Elindco Byggefirma har fået en noget nær optimal start på det nye regnskabsår. Efter et 2013/14, hvor omsætningen voksede for fjerde år i træk – denne gang med 13 % til 338 mio. kr. – er det lykkedes at fortsætte den positive udvikling med to ordrer til en samlet værdi af 244 mio. kr.

- Status på det netop påbegyndte regnskabsår er god. Vi har pt. arbejder til udførelse for 450 mio. kr. hvoraf de 250 mio. kr. udføres i indeværende regnskabsår. Blandt de nyeste projekter er den store kompletteringsentreprise på KUA3 samt genopretningen af Københavns Politigård. Det er to store sager, som vi ser frem til at udføre, siger direktør Steen Justesen.

Den positive udvikling i 2013/14 har styrket Elindcos egenkapital, som i forhold til året før er øget fra 11,5 til 20 mio. kr. Sammen med en udvidelse af hovedkontoret i Jyllinge og ansættelse af flere nye medarbejdere står organisationen godt rustet til fortsat vækst.

Politigård energirenoveres fra kælder til kvist
Kontrakten på genopretning af Københavns Politigård udgør 109 mio. kr. og kommer til at løbe over en periode på tre år. Projektet, som netop er indledt, omfatter blandt andet en energioptimering af den gamle bygning fra 1920’erne, hvis status som fredet stiller særlige krav til bygningsarbejdets udførelse.

Politigården har et bruttoareal på 41.946 m² fordelt på i alt syv etager – to kælderetager, fire kontoretager samt en loft-/tekniketage. Bygningen blev fredet tilbage i 1995 og på trods af det ellers fremsynede og solide bygningsværk, som Københavns Politigård udgør, er der nu behov for en byggeteknisk opdatering og energirenovering, således at huset fortsat kan være ramme om en moderne arbejdsplads.

Hidtil største opgave for Københavns Universitet
Arbejdet på KUA – Københavns Universitet Amager – startes op ultimo 2014, og Elindco får ansvaret for alle indvendige arbejder samt den sidste finish på det 48.000 m² byggeri på Islands Brygge. Der er tale om en ordre til 135 mio. kr.

KUA3 udgør tredje etape af Københavns Universitets omfattende udvidelse på Amager. Byggeriet indebærer – i lighed med de forudgående KUA1 og KUA2 – at store dele af de eksisterende betonkonstruktioner bevares og forstærkes, så de kan indgå i nybyggeriet, hvor der bygges to etager på. I 2013 blev nedrivning og stripning af den eksisterende bygningsmasse påbegyndt. Foruden terræn ryddes også facader, indvendige skillevægge, tagbelægning, så bygningen henstår som en ren betonkonstruktion bestående af søjler, dragere og betondæk. Bygningen tages efter planen i brug i 2016.

Det er langt fra første gang, at Elindco udfører byggeopgaver for Københavns Universitet. Virksomheden har tidligere gennemført en række byggerier og i en årrække udført service- og vedligeholdelsesopgaver på universitetets eksisterende bygninger. KUA3 er dog med afstand Elindcos største projekt på universitetet i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11