23948sdkhjf

Børnenes Univers indvies i Grindsted

Det er en stor dag, når Børnenes Univers i Grindsted fredag afholder officiel indvielse af deres nye hus, som er udformet af Skala Arkitekter.
Både børn og forældre har været med i
Byggeriet er udført af:
Anlægsentreprise: Jacobsen & Winding

Murerentreprise: Murerfirmaet Erik Dag Nielsen

Tømrerentreprisen: Ejner Olesens Eftf.

Malerentreprisen: EC Malerfirma

Installationsentreprise: Tørring VVS & Pejsecenter

El Entreprise: Scan-El
processen omkring idéer til det nye hus, børnene har haft murerske og malerpensel i hænderne, og hjulpet med at bygge huset, og de var også med, da første spadestik blev taget. Men nu er de endelig flyttet ind og klar til at indvie deres nye institution.

Indvielsen fejres fredag den 26. september. Her vil der blandt andet være taler ved arkitekt fra Skala Malene Drasbek, Børne – og kultur udvalgsformanden Klara Lyskjær Noer og Læringschef Lisbeth Østergaard.

Med til at bygge deres egen børnehave
Det er Skala Arkitekter fra Horsens, som står bag byggeriet, og denne særlige måde at inddrage brugerne i byggeriet er et af tegnestuens store fokusområder og noget , der har betydet meget for opbakningen omkring projektet.

- Samarbejdet med Skala har været rigtig fint. Vi har været i trygge hænder hele vejen, og jeg føler virkelig, at vi er blevet lyttet til. Det har været særligt unikt at få lov til at være med hele vejen – hvem får lov til at være med til at bygge sin egen børnehave? Det at være en del af processen har givet en masse håb til børnene, og i dag er det alles Univers, forklarer dagtilbudsleder Karin Christensen.

Involvering giver ejerskab
Børnenes Univers i Grindsted huser i dag 92 børnehavebørn fra to forskellige institutioner samt 14 vuggestuebørn. Med tiden skal institutionen også huse børn fra en tredje institution og kommer op på 152 børn. Derfor har udfordringen for både Skala Arkitekter og ledelsen i institutionen været at sørge for, at alle børnene føler et tilhørsforhold til den nye institution, også de, der ikke er flyttet derhen endnu. Denne udfordring mener Karina Christensen dog er blevet løst ved at inddrage børnene så meget processen.

- Jeg synes, vi har klaret det rigtig flot, ved at alle børnene har været med i byggeriet fra start til slut. Netop udfordringerne med at sikre, at også de børn, som ikke har deres daglige gang i huset har fået et tilhørsforhold har været højt prioriteret. Ved hjælp af workshops og brugerinddragelse med de voksne, og aktiviteter og events med børnene, er det faktisk lykkedes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078