23948sdkhjf

Tivoli bygger kulturhus til 130 millioner

Med amerikanske Pei, Cobb, Freed & Partners som arkitekt er Tivoli langt fremme med planerne om Tivoli Huset – et 4.500 m² stort nybyggeri til unge musik- og ballettalenter.
Tivoli Huset skal ligge på Tietgensgade og bliver en tilbygning til Tivolis Koncertsal.

Takket være en donation på 50 mio. kr. fra A.P. Møller-fonden har forlystelsesparken nu finansieringen på plads og er gået i tæt dialog med Københavns Kommune om grundlaget for en lokalplan. Det forventes at falde på plads i 2015, og først efter kan byggeriet gå i gang.

Tivoli Huset er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners fra New York. Arkitekterne er valgt på grund af tegnestuens evne til og erfaring med at forstå og designe i særligt følsomme omgivelser, hvor historie og traditioner spiller en afgørende rolle. Blandt tegnestuens mest kendte bygninger er John F. Kennedy Library, Bank of China Tower i Hong Kong og den berømte Pyramide-udvidelse af Louvre Museet i Paris.

- Med den meget generøse donation har A.P. Møller Fonden endnu en gang vist, at Fonden spiller en væsentlig rolle for udviklingen af Danmarks børn og unge. Tivoli Huset bliver et kraftcenter for musik og ballet, hvor topprofessionelle lærerkræfter, udøvende balletdansere og musikere vil mødes, inspireres og være med til at dygtiggøre Danmarks mange unge, kreative talenter, siger Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli.

Den igangværende dialog med myndighederne har medført nogle ændringer til det oprindelige forslag, og det er derfor ikke muligt at præsentere visualiseringer af det kommende hus på nuværende tidspunkt.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093