23948sdkhjf

Nye broer og kanter

Tømrerfirma og Morsø Kommune arbejder på sumpet underlag i Nykøbings Østre Anlæg.
Morsø Kommune har fået en henvendelse fra Inge og Asger Mathiassens Mindelegat, der ønsker at forære en renovering af området omkring kanalerne i Østre Anlæg.

Bestyrelsen for legatet, der i sin tid blev oprettet af den kendte erhvervsmand i Nykøbing, vil give 300.000 kroner til en forskønnelse af denne bypark, som blev indrettet på et sumpet areal i årene efter 1850.

Opførelsen af nye broer, bænke, borde med mere udføres af tømrermester Jens Svenningsen, Nykøbing. Han er i fuld gang med den spændende opgave:

- Vi rammer egepæle ned i sø- og åbunden. Plankerne og bjælkerne til broerne består af ubehandlet Douglas-gran. Og gelænder og håndlister skal laves i azobé, der er en oversøisk hårdt-træsort. Den kaldes også jerntræ, fortæller Jens Svenningsen.

Han arbejder side og side med kommunens driftsafdeling, der banker pæle i jorden til at bære de nye vandkanter. De beklædes med planker, der er lavet af vedligeholdelsesfri genbrugsplast, således at det ikke skulle blive nødvendigt at skifte dem ud inden for en længere årrække.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078