23948sdkhjf

Unge håndværkere skal læres op i at blive mester

Unge håndværkere står ikke i kø for at overtage de bornholmske håndværksvirksomheder. Derfor skal håndværkere med et par års erhvervserfaring på kursus i at se de muligheder, der er for at blive mester med egen virksomhed.
Chancen for at overleve det første år som selvstændig inden for bygge- og anlægsbranchen bliver forøget, hvis man overtager en virksomhed frem for selv at starte op fra bunden. Et kundegrundlag og et velkendt navn allerede fra start er nemlig en stor fordel. Men alt for få unge tænker i de baner på Bornholm.

For at inspirere og hjælpe de unge håndværkere på vej til at blive virksomhedsejere, udbyder Dansk Byggeri i samarbejde med Væksthus Hovedstaden og Business Center Bornholm nu det gratis kursus ”Går du med en mester i maven?”.

- Det er jo en rigtig god idé at starte sin egen virksomhed op, men de unge på Bornholm skal også se de muligheder, der ligger i at overtage en eksisterende virksomhed. Det kan der både være en samfundsøkonomisk genvist i, men det kan også gøre deres virke som selvstændig lettere, siger regionskonsulent i Dansk Byggeri Bornholm, Niels Tolstrup og påpeger, at mange bornholmske håndværksmestre er over 50 år og derfor nærmer sig pensionsalderen.

Unge skal stræbe efter at blive mester
En undersøgelse, som Center for Regional- og Turismeforskning har lavet, viser, at langt størstedelen af mestrene ikke har konkrete planer for, hvem der skal overtage deres virksomheder. Derfor har Dansk Byggeri også opfordret de lokale håndværksmestre til at tage på kursus i at blive salgsklar.

- Vi vurderer, at det vil være en god idé, at vi sender både mester og svend en tur på skolebænken, så de kan lære at tænke i genrationsskifte og de muligheder, der er i det for begge parter. Vi skal have skabt et drive i de unge til at ville mere end at være håndværker. De skal stræbe efter at ville være mester, og det kan de lige så godt blive ved at overtage en eksisterende virksomhed, siger Niels Tolstrup og fortsætter:

- Der er andre måder at blive selvstændig på end at købe en bil og starte selv. De unge behøver for eksempel ikke at have en stor pose penge for at overtage en virksomhed, for det er ofte muligt at købe sig ind over flere år. Det ved de unge måske ikke, og derfor vil vi nu blandt andet fortælle dem om, at der findes forskellige ejerskifteløsninger, og at det faktisk er muligt for dem at købe deres egen virksomhed.

Læs mere om kurset ”Går du med en mester i maven” på www.danskbyggeri.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094