23948sdkhjf

Esbjerg indleder storstilet renovering af Banegårdspladsen

Banegårdspladsen i Esbjerg renoveres for 16,1 millioner kroner. Det skal gøre det lettere for rejsende at bruge den kollektive trafik. Første spadestik tages den 29. september.
Nu renoveres Esbjergs største kollektive trafikknudepunkt. Målet er at skabe tæt sammenhæng mellem busterminal, banegård og tilgrænsende byområder, at gøre omstigningsmulighederne mellem transportformerne mere attraktive, komfortable og overskuelige samt lette adgangen til og fra knudepunktet for såvel busser, fodgængere og cyklister.

Den 29. september vil formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg kommune, Anders Kronborg, tage det første spadestik til renoveringen ved terminalbygningen.

- Det bliver et markant ansigtsløft til denne vigtige plads i Esbjerg. Det er jo det første og det sidste, som de rejsende ser af Esbjerg. Og det skulle gerne være med til at efterlade et positivt indtryk. Det er en gave til alle som bruger kollektiv trafik, og forhåbentlig vil de forbedrede forhold kunne lokke flere til denne transportform, siger Anders Kronborg.

Små 6 millioner fra Trafikstyrelsen
Det er et omfattende arbejde, som nu sættes i gang. Arbejdet med at ombygge busholde-pladsen vil betyde, at holdepladsen for regionalbusserne afspærres og busstoppestederne flyttes. Når holdepladsen for regionalbusserne er færdig, vil bybusterminalen undergå samme behandling. I forbindelse med ombygningen og renoveringen af busterminalerne bliver der også etableret en cykelsti i østsiden af Jernbanegade fra banegården og frem til Nørrebrogade.

Projektet forventes at stå helt færdigt med udgangen af 2015, og vil til den tid have kostet 16,1 millioner kroner. Heraf komme 5,9 millioner kroner fra Fremkommelighedspuljen, som uddeles af Trafikstyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078