23948sdkhjf

Nyrenoveret kulturhus slår dørene op

Renoveringen af tinghuset i Fjerritslev, der fungerer som kulturhus, er slut. I dag inviterer kulturhuset så indenfor.
I 2009 købte Jammerbugt kommune det tidligere Ting- og arresthuset i Fjerritslev, og siden har Kulturforeningen Tinghuset drevet huset med kulturelle aktiviteter og musikundervisning. Det er da også i særlig grad de mange ildsjæle, der sammen med Jammerbugt kommune skal have æren for det netop afsluttede restaureringsprojekt, der har kostet 4,5 millioner kroner og er finansieret af bl.a. A.P. Møller Fonden, Realdania, Den Obelske Familiefond, Fjerritslev El-fond, LAG Jammerbugt-Vesthimmerland Jammerbugt Kommune, Kulturstyrelsen og Jutlander Bank.

Restaureringen er foregået under ledelse
De har restaureret tinghuset:
Murerentreprisen : Granly A/S Tømrer- og snedkerforretning

Tømrer-snedkerentreprisen: Gjøl Tømrer- og Snedkerværksted

Malerentreprisen: Granly A/S Tømrer- og snedkerforretning

El-entreprisen: Klim Fjerritslev El Forretning

VVS-, ventilations- og blikkenslagerentreprisen: Kaj Ramsussen A/S
af arkitekt Søren Kibsgaard og udført af lokale håndværkere, mens Bevaringscenter Nordjylland har stået for en række særligt bevaringsværdige detaljer, herunder husets meget fine kalkmalerier. Det fredede tinghus er nu tilbageført til fordums pragt, samtidig med at det er blevet forsynet med moderne bekvemmeligheder, bedre isolering og fornyelse af alle installationer, så det i mange år fremover kan fungere som et moderne kulturhus.

I dag, fredag den 19. september, inviterer Kulturforeningen Tinghuset til indvielse af den nyrestaurerede bygning. Dagen vil blive fejret med officiel indvielse for indbudte medlemmer og gæster fra kl. 14.00, hvor borgmester Mogens Gade vil klippe snoren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093