23948sdkhjf

Ecco-byggeri præmieres

Tre bygninger i henholdsvis Østerende Ballum, Bredebro og Tønder blev tirsdag præmieret af Tønder Kommune.
Tønder Kommune har gennemført den årlige uddeling af bygningspræmier for at anerkende og synliggøre den særlige indsats for at renovere eksisterende bygninger eller opføre nye bygninger, som kan være med til at skabe og udvikle attraktive miljøer i kommunen.

De tre præmierede bygninger er i år gården Østerende 10 i Østerende Ballum, det tidligere gårdanlæg Brede Bygade 34 i Bredebro og Eccos nye hotel- og konferencecenter på Ecco Alleen i Tønder.

- Smukke og æstetiske bygninger er en vigtig del af de kulturelle værdier, og derfor ønsker Tønder Kommune både at påskønne den særlige indsats og at synliggøre de gode eksempler til inspiration for andre, sagde Bo Jessen, formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, ved prisoverrækkelserne.

De tre byggerier har modtaget en kontant præmie på 5.000 kr. og en plakette til opsætning på den præmierede bygning.

Fakta om præmieringen
Præmieuddelingen finder sted én gang om året, og der uddeles præmier i tre forskellige kategorier; Kulturarv , renovering af bygninger, Byggeri , nybyggeri og renovering af bygninger og Erhvervsbyggeri , nybyggeri og renovering, herunder landbrugsbygninger

Kategori 1, kulturarv: Østerende 10, Østerende Ballum, indehaver: Niels Jørn og Gina Zepernick.
Huset er opført i 1877, og har ved en gennemgribende renovering fået en del af sin oprindelighed tilbage, især ved at vestfacaden er ændret, så højden og udseendet er mere i overensstemmelse med byggetraditionen i kulturmiljøet. Ejendommen har igen fået stråtag, nye vinduer, døre og skorsten. Ved renoveringen er der kommet mere harmoni mellem de enkelte længer, og hele gårdanlægget fremtræder i dag som en god repræsentant for de mindre gårde, dels i kulturmiljøet Østerende og Vesterende Ballum og dels i kommunens bygningsmæssige kulturarv som helhed.

Kategori 2, byggeri: Brede Bygade 34, Bredebro, indehaver Ecco A/S.
Ejendommen er fra 1840. En vellykket renovering af ejendommen har været med til at bevare og forskønne byen. Ejendommen er en af de få tilbageværende gamle gårde og med sin størrelse og arkitektur en meget markant ejendom i bybilledet. Ved renoveringen har ejendommen bevaret sine karakteristika som det afvalmede røde tegltag, de rundbuede og spidsbuede hvide vinduer, gesimser og indgangspartiet på gårdsiden. Sidefløjen, som nu rummer boliger, har bevaret sin bygningskrop, og når portene er lukkede kan den gamle bygnings udseende stadig fornemmes.Hele ejendommen er nu istandsat og rummer i dag otte lejligheder.

Kategori 3, erhvervsbyggeri: Ecco Alleen 4, Tønder, indehaver Ecco A/S.
Det nye hotel- og konferencecenter er opført i 2013. Med sin arkitektur repræsenterer byggeriet en erhvervsvirksomhed på sin egen helt specielle måde. Bygningen har en spændende udformning og materialevalg set i sammenhæng med de nærliggende bygninger.Bygningen er opført som et nulenergibyggeri og er en træbeklædt betonkonstruktion med glastag. Værelserne har udvendige skodder, som vil ændre facadens udseende, når de flyttes. Med arkitektur, energiforbrug og handicapvenlighed er centret en fin repræsentant for en moderne erhvervsbygning.

Læs mere om: ECCO
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219