23948sdkhjf

Find fem fejl – hos landets rådgivere

Entreprenørerne anklager landets arkitekter og rådgivende ingeniører for at have glemt håndværket og sjuske med udfærdigelsen af projektmaterialet.
Danmarks største entreprenører leger ofte Find-fem-fejl i projektmaterialet, der kommer fra landets arkitekter og ingeniører, og beskylder rådgiverne for at have glemt håndværket, skriver Ingeniøren.

- De får ikke tegnet materialet ordentligt igennem og savner forståelse for bygbarhed, processer og toleranceproblematikker. Der er ikke den samme fokus på den håndværksmæssige udførsel hos rådgiverne, som der har været. Fokus ligger nu i designfasen, specielt blandt arkitekter, fortæller koncerndirektør Klaus Kaae og senior projekteringschef Gert Jespersen fra NCC til Ingeniøren.

Projektmaterialet afleveres ofte for sent og i dårlig kvalitet, så det bliver op til entreprenørerne at rette op på materialet.

Entreprenørerne anerkender dog, at de også laver fejl, men ser stadig gerne, at ingeniørerne opper sig i projekteringsfasen.

Foreningen for Rådgivende Ingeniører kan ikke genkende det billede, der her tegnes af situationen, men erkender dog, at man – på grund af det stigende pres på indtjeningen - blot leverer, hvad der betales for, og hvad der er specificeret i kontrakten.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109