23948sdkhjf

Kortere ventetid på håndværkere

Ventetiden på at få udført byggearbejde er blevet flere uger kortere siden sommeren 2006. Det viser Dansk Byggeris halvårlige ventetidsanalyse, som netop er blevet offentliggjort.
Dansk Byggeris halvårlige ventetidsanalyse viser, at ventetiden på at få udført mindre arbejder og reparationer er faldet fra 4-8 uger, der var den almindelige ventetid i sommeren 2006, til 1-3 uger i gennemsnit i februar og marts 2007.

Ventetiden på at få udført større ombygninger og tilbygninger er generelt også blevet nogle uger kortere. I sommeren 2006 måtte boligejerne i 70 pct. af tilfældene vente over 8 uger på at få bygget en udestue eller lagt et nyt tag. I årets første måneder var der kun i 45 pct. af tilfældene over 8 ugers ventetid, mens der i 40 pct. af byggesagerne var 4-8 ugers ventetid.

- Almindelig travlhed er den mest udbredte årsag til ventetiden. Leveringstiden på materialer er en anden hyppig årsag, mens byggevirksomhederne ikke i samme grad som i sommer melder om mangel på arbejdskraft, forklarer Maria Hyldahl.

Selvom ventetiden i øjeblikket er kortere end i sommeren 2006, opfordrer Hyldahl alligevel boligejerne til at planlægge ombygninger og tilbygninger i god tid. Ifølge Dansk Byggeris seneste konjunkturanalyse får byggevirksomhederne således et overordentlig travlt år.

- Vi forudser en samlet bygge- og anlægsaktivitet på 204 mia. kr. i 2007, hvilket er den højeste aktivitet siden 70’erne. Derfor er det sandsynligt, at ventetiderne igen bliver længere. Det er nødvendigt at planlægge arbejdet og kontakte byggevirksomhederne i god tid, før man ønsker at få arbejdet udført. Det svarer til, at man skal planlægge en konfirmation eller et bryllup i god tid, hvis man vil være sikker på at få et ledigt festlokale og det rette cateringfirma. Sådan er det også med byggeprojekter.

Byggevirksomhederne oplever sjældent, at kunderne er utilfredse med ventetiden.

- Tilfredsheden er selvsagt steget omvendt proportionalt med, at ventetiden er faldet. Men samtidig har danskerne vænnet sig til en rimelig grad af ventetid. Det er ikke anderledes, end at man må vente på at få leveret sin nye bil eller på at komme til speciallæge, slutter Maria Hyldahl.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125