23948sdkhjf

Indeklima bag facaden på årets Byg & Bo-udstilling

Landets største byggeudstilling Byg & Bo åbner traditionen tro i påsken, og i år gemmer de flotte facader på intet mindre end en Danmarkspremiere. Syv af udstillingens ni huse er nemlig som de første nogensinde opført med indeklimamærkede betonelementer fra Expan, der er den første betonproducent i Danmark med det officielle indeklimamærke.
Knap er mørtelen stivnet, den sidste tagsten lagt og den sidste bane rullegræs på plads, før tusindvis af østjyder i påsken indtager Byg & Bo-udstillingen, som i år er flyttet til Tranbjerg syd for Århus.

Og i år er der noget ganske særligt bag facaden på syv af de ni funklende, nye huse. De er nemlig som de første nogensinde bygget med indeklimamærkede elementer fra betonproducenten Expan. Et af disse huse er Lasse Larsens moderne, kubistiske hus, som blandt andet rummer et stort, åbent køkkenalrum med knap fire meter til loftet.

- De danske nybyggere vil have huse bygget af sunde og stærke materialer, og derfor har vi anvendt Expans elementer af letklinkerbeton i mange år. Derfor hilser vi naturligvis den officielle indeklimamærkning velkommen, fordi den én gang for alle slår fast, at det ikke er usundt at bygge i betonelementer. Faktisk tværtimod, siger Lasse Larsen, der er direktør i Lasse Larsen Byggefirma A/S.

I Tranbjerg arbejder håndværkere på højtryk med at opføre Danmarks første huse bygget med indeklimamærkede betonelementer fra Expan. Her ses udstllingshuset fra Lasse Larsen.
Arkitektur og indeklima i forening
Netop et godt og sundt indeklima står højt på ønskesedlen, når danske boligdrømme skal realiseres, for et dårligt indeklima kan nemlig både forårsage og forværre astma, allergi, hovedpine og træthed.

Men ifølge Lasse Larsen er der endnu flere gode grunde til at bygge med indeklimamærkede elementer fra Expan.

- Betonelementerne imødekommer en markant efterspørgsel på huse med helt glatte vægge, og derfor er cirka 70 procent af vores huse bygget med elementer frem for fuldmuring, fortæller han.

Til sammenlægning vurderer Lasse Larsen, at samme tal var 50 procent for bare tre år siden. Dette tal understøtter, at danskerne for alvor har fået øjnene op for fordelene ved at bygge med elementer af letklinkerbeton.

Blåstemplet med eftertryk
Med indeklimamærkningen, som er resultatet af en omfattende test hos Dansk Indeklima Mærkning under Teknologisk Institut, vurderer Expan, at elementbyggeri bliver endnu mere populært fremover.

- Det har været vigtigt for os at slå fast med syvtommersøm, at der absolut ingen sammenhæng er mellem byggeri med betonelementer og dårligt indeklima. Et godt indeklima afhænger først og fremmest af sunde materialer, konstruktioner og en fornuftig adfærd i boligen. Nu kan vi dokumentere, at vores elementer skaber de optimale rammer for et sundt indeklima, siger arkitekt i Expan Kristian Koldtoft.

Han tilføjer, at betonelementernes styrke gør det nemt at bygge boliger med høj til loftet. Der skaber lys og luft, som i sig selv giver en fornemmelse af et godt indeklima i hjemmet.

Kilde: Expan - www.expan.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078