23948sdkhjf

Ingeniørfaget trækker i de helt unge

Drømmejobbet for de fleste drenge i 9. klasse er at blive ingeniører, afslører ny rapport fra Center for Ungdomsforskning.
Ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning viser, at drengene i folkeskolen hellere vil være ingeniører end noget som helst andet – Pigerne derimod drages stadig ikke mod de naturvidenskabelige fag. Det skriver Ingeniøren.

Rapporten gør op med årtiers tilbagegang for ingeniørfaget, og det glæder en meget overrasket formand for Ingeniørforeningen i Danmark, Lars Bytoft.

- Er det rigtigt? Det er jo helt kanon! Det beviser, at man godt kan vende en trist tendens med et langt sejt træk og ved at satse på den gode historie, erklærer han, og forklarer, hvorfor tendensen i rapporten er, som den er, set med hans øjne:

- Det kan ikke være, fordi mediebillet er ændret. For medmindre man ser Discovery, er der jo nærmest ingen ingeniører, som de unge kan se i fjernsynet. Nu har vi afholdt Science Cup og prøver samtidig at få så mange ingeniører ud i skolerne og gymnasierne. Så ser de unge, at det slet ikke er kedeligt, og hvis man vil ud og gøre verden til et bedre sted, er det godt at blive ingeniør.

Det er endelig lykkedes for ingeniørfaget at slippe af med den stereotype ingeniør med slips, ternede bukser og udslidt lommeregner, og i stedet skabe et image om et fag i rivende udvikling med attraktive stillinger og gode muligheder.

Rapporten tager udgangspunkt i 1200 9. klasses-elever, og Lars Bytoft lægger også en dæmper på begejstringen og glæder sig til at se, om interessen for ingeniørfaget fastholdes af de unge på vejen til uddannelsesvalg senere i livet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641