23948sdkhjf

Små murerfirmaer trives

I det danske byggeboom trives især de små murerfirmaer. Konkurser, underskud og faldende omsætning er ikke en del af dagligdagen, viser ny undersøgelse.
Brancheanalysen fra Experian (udarbejdet for ErhvervsBladet) viser, at der i murerbranchen har været fremgang med færre konkurser, færre virksomheder med underskud, flere virksomheder med stigende omsætning osv. Undersøgelsen tager udgangspunkt i 1.522 murervirksomheder. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

Det overraskende i analysen er, at det har vist sig, at det er de små virksomheder, der er bedst til at tjene penge. De to bedste på indtjening og vækst er to små vestjyske murerfirmaer P. Jensen & Sønner Outrup ApS nord for Varde og Murerfirmaet Yde Larsen A/S i Struer.

De små virksomheder er bedst, fordi de er bedre til at holde igen på lønom-kostningerne og til at reducere de faste omkostninger.

Henrik Stig Jørgensen, brancheøkonom i Dansk Byggeri, er ikke overrasket over analysens resultat.

- De små virksomheder har haft det stærkeste løft, og det er ikke specielt overraskende, fordi jo mindre en virksomhed er, jo større dækningsbidrag har den, siger han til bladet og fortsætter:

- De har mindre opgaver og opererer mest på privatmarkedet, mens de helt store med langtidskontrakter er ramt af prisstigninger på materialer og løn, de har indgået lange kontrakter på store opgaver, og rammes derfor hårdt af stigninger, mens SMV'erne har den fordel, at de er bedre til hurtigt at indrette sig efter nye forhold.

Kilde: Erhvervsbladet – www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078