23948sdkhjf

Boligdrømme realiseres med beton

Danskerne drømmer om en individuel bolig med spændende arkitektur. Det betyder stigende interesse for byggematerialer, som giver arkitektonisk frihed både på facaden og i indretningen. Det mærker Expan, der er landets førende producent af elementer i letklinkerbeton.
Parcelhuse blomstrer op over hele landet. Vinduespartier fra gulv til loft lukker lys og landskab ind i stuen, og store åbninger mellem husets rum indbyder til fællesskab i familien. Stilen spænder fra moderne minimalisme til murermesterromantik, men fælles for mange af de nye boliger er husets kerne, som i stadigt flere tilfælde bygges op af elementer af letklinkerbeton.

Expan, der producerer elementer af denne type beton, har mere end fordoblet sine leverancer til nye parcelhuse de seneste fem år. Et af de parcelhusfirmaer, der har fået øjnene op for disse elementer er NCC Enfamiliehuse, der i dag vælger elementer af letklinkerbeton til to ud af tre huse.

- Vi lever af at få boligdrømme til at gå i opfyldelse, og det er nemmere med letklinkerbeton. Derfor vælger vi oftere og oftere at bygge råhuset af denne type elementer og derefter beklæde det med den facade, kunden ønsker, siger direktør Ole Kongsbak, NCC Enfamiliehuse.

Individuelle ønsker opfyldes
Netop kundens ønsker og drømme er i fokus, når husets kerne opføres af letklinkerbeton. Elementerne åbner nemlig mulighed for at give boligen et individuelt udtryk.

Husets ydre kan for eksempel beklædes med et miks af tegl og træ, hvis man ønsker et moderne udtryk. Eller murstenene kan stå alene, hvis man sværmer for den traditionelle danske villa. Betonelementerne kan beklædes med isolering og pudses op til en glat og enkel facade, eller betonen kan stå råt i kombination med træ.

Velvære i hverdagen
Netop mulighederne for at give huset et individuelt udtryk er en af årsagerne til elementernes popularitet, vurderer Expans arkitekt Kristian Koldtoft.

- Arkitekter og boligkøbere er begejstrede for de mange muligheder med elementer af letklinkerbeton. Både når det gælder arkitektonisk stil, og når det handler om hverdagens komfort i den nye bolig, forklarer arkitekt Kristian Koldtoft.

Væggene af letklinkerbeton er nemlig så stærke, at både fladskærms-tv og tunge bogreoler kan hænges her i stedet for at optage plads på gulvet. Snupper man en bog i reolen og slænger sig i en lænestol, bliver man ikke forstyrret af hverken vilde sørøverlege eller høj musik fra børneværelserne, for betonelementerne er også stærkt lydisolerende.

Kilde: Expan – www.expan.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094