23948sdkhjf

Ung dansk rådgivende ingeniør vinder europæisk toppris

Stefan Schmidt, Årets unge FRI-rådgiver, kåres i denne uge som ”European Young Professional of the Year 2014”.
En vinder og tre andre danskere er blandt de ti unge rådgivere og ingeniørtalenter, som den 23. maj hædres af EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Associations) i forbindelse med konkurrencen: ”European Young Professional of the Year 2014”.

- Vi er bedre til at udvikle talenter i den danske rådgivende ingeniørbranche end rigtig mange af konkurrenterne i Europa. Så simpel er konklusionen, ikke blot når vi ser på dette års resultat, men også tilbage på de foregående år, hvor der traditionelt har været mange flotte danske placeringer, siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver.

Vinderen af EFCA's konkurrence er Stefan Schmidt fra Niras, der også vandt titlen som årets unge FRI-rådgiver. Stefan Schmidt vandt for sin indsats som bygherrerådgiver på opførelsen af det nye Truelsbjerg Vandværk for Aarhus Vand.

I EFCA's offentliggørelse bliver det fremhævet, at vandværkets futuristiske vision og mål er opnået takket være state-of-the-art materialer, som lever op til høje kvalitetsstandarder

- Det er en stor international og velfortjent anerkendelse, at Stefan Schmidt er blevet udnævnt som årets Young Professional-vinder i EFCA-konkurrencen. Jeg har set præsentationen af planerne for vandværket, og det er mildt sagt imponerende, hvad Stefan Schmidt har udrettet. Mange vandværker i Danmark er udskiftningsmodne, og her er Truelsbjerg Vandværk et foregangsvandværk, hvor forbrugerne er sikret rent og bakteriefrit vand, fordi det foregår i lukkede systemer, siger Henrik Garver.

Talentudvikling skaber anerkendelse
Udover førstepladsen til Stefan Schmidt er Jesper Pedersen fra Rambøll blevet årets 'second runnerup', hvilket svarer til en tredjeplads. Hans stærke kommunikationsevner og professionelle tilgang til rådgivning samt evne til at opbygge og vedligeholde forretningsforbindelser har betydet, at Jesper Pedersen lige til det sidste var med i kapløbet om at blive årets EFCA Young Professional. Desuden har Søren Møller, Rambøll, og Emrah Øztunc, Cowi, fået ærefuld omtale for deres projekter.

- Det er kendetegnende for alle vores talenter, at de vinder på en kombination af høj ingeniørfaglig/teknisk viden og evnen til at omsætte deres viden til løsninger – hvor der også er forståelse for ledelse og det forretningsmæssige. Det er flot. Og det viser, at vi i branchen, og i hver enkelt virksomhed, kan udvikle medarbejderne. Det skaber værdi for kunderne, værdi for virksomhederne og styrker danske rådgivende ingeniørvirksomheders konkurrenceevne. Endelig giver det anerkendelse internationalt og herhjemme, når vi som branche kan udvikle talenter. Og at vi tør udvikle talenter, slutter Henrik Garver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094