23948sdkhjf

Aftale på plads om jernbane til Billund

Forligskredsen bag TogfondenDK vælger jernbaneløsning til Billund. Der afsættes 734 millioner kroner til anlæg af jernbanen, som ventes klar senest 2020.
I forlængelse af den 28,5 milliard kroner store aftale TogfondenDK, som faldt på plads i januar 2014, er forligskredsen nu blevet enig om, at den ny baneforbindelse til Billund skal være en jernbane fra Jelling til Billund.

Læs mere: Tusindvis af byggejob i ny togaftale

Den nye jernbane vil blive en cirka 19 km lang enkeltsporet jernbane til Billund med en tophastighed på 120 km/t og med tilslutning til den eksisterende Vejle-Herning bane ved Jelling.

Aftalen omfatter 16 millioner kroner til en VVM-undersøgelse, og der afsættes 734 millioner kroner til anlæg af jernbanen. Banen forventes at være klar senest i 2020 og får stationer ved Billund Lufthavn og nær Legoland.

- Aftalen er et stort fremskridt for den kollektive trafik. Med en bane også til Billund vil der i fremtiden være jernbaneforbindelse til Danmarks tre største lufthavne. Dermed kan flypassagererne lade bilen stå derhjemme, udtaler transportminister Magnus Heunicke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094