23948sdkhjf

Fornyelse af Aabenraa midtby

Som del af projekt Fremtiden Købstad skal der gennemføres en områdefornyelse i Aabenraa. Arbejdet strækker sig over de næste fem år og koster mindst 15 millioner kroner.
Inden planerne om Fremtidens Købstad blev sat i gang var der tanker om områdefornyelse i Aabenraa midtby.

Læs mere: Ja til Aabenraa som Fremtidens Købstad

Hvor Fremtidens Købstad bliver den overordnede udviklingsplan for hele det centrale Aabenraa, har områdefornyelsesprojektet afventet resultaterne fra Fremtidens Købstad og er lagt ind som et konkret delprojekt, der skal være med til at realisere udviklingsplanen. De tre teams, der konkurrerede om Fremtidens Købstad, blev også bedt om at forholde sig specifikt til områdefornyelsen i deres konkurrenceforslag.

Læs mere: Tre teams vil gøre Aabenraa til Fremtidens Købstad

Program for ’Områdefornyelse i Aabenraa Midtby’ er lige nu til politisk behandling og er på byrådets dagsorden d. 28. maj. Programmet beskriver mulige indsatser i områdefornyelsen i den sydlige del af midtbyen.

Bruger 15 millioner på fem år
De mulige indsatser der er præsenteret i programmet stammer til dels fra udviklingsplanen fra Fremtidens Aabenraa, dels fra borgerinddragelse i forbindelse med projektet ’Aabenraa – Fremtidens Købstad’ og til dels fra borgermødet 23. oktober 2013 hvor 70 borgere aktivt drøftede mulige indsatser i Områdefornyelse i Aabenraa Midtby.

Projekterne tager samtidig afsæt i potentielle samarbejder med forsyningsselskaber som har et behov for at ’komme i jorden’ over de kommende år på udvalgte gadestrækninger i området. Den foreslåede fordeling af indsatser over de 5 år områdefornyelsen løber, er i programmet afstemt med behov fra forsyningsselskaberne og en politisk ambition om synlige fysiske resultater ved delmål 2018 i udviklingsplanen Fremtidens Aabenraa.

Ministeriet for By, Bolig & Landdistrikter meddelte i april 2012 tilsagn om reservation af en udgiftsramme til områdefornyelse i Aabenraa Midtby på fem millioner kroner Kommunens bidrag skal mindst udgøre det dobbelte - altså 10 millioner kroner.

Prioritering af indsatsen
Under udarbejdelsen af programmet skal der ske en prioritering af indsatser inden for områdeafgrænsningen og dertil udarbejdes et budget for, hvordan de i alt 15 mio. kr. samt eventuelle merbidrag fordeles i områdefornyelsen.

Indsatser skal fordeles på følgende 4 poster og med indsatser på alle 4:
• Torve, pladser, opholdsarealer, mv.
• Kulturelle og særlige boligforanstaltninger
• Særlige trafikale foranstaltninger
• Programudarbejdelse og borgerinddragelse

Læs mere om Områdefornyelse i Aabenraa Midtby på www.aabenraafremtidenskoebstad.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109