23948sdkhjf

Travle trælasthandlere i 2006

Rekord-aktivitet i byggeriet forplantede sig til byggevarehandlen, fremgik det på årsmødet hos Trælasthandlerunionen TUN.
Der er grund til at kippe med flaget for byggebranchen, som sidste år satte rekord med en omsætning på 205 mia. kr.. Tilmed er produktiviteten øget, idet produktionen er vokset ti procent og beskæftigelsen kun fem procent.

Det konstaterede Jørgen S. Hansen, formand for Trælasthandlerunionen - TUN, da han på unionens årsmøde den 8. februar i Nyborg så tilbage på et ”forrygende” 2006.

En byggesektor i den yderste overhalingsbane har naturligt nok givet stor travlhed hos de godt 400 tømmerhandlere og byggevareforretninger, der udgør TUNs medlemskreds.

- Vi ved, at medlemmerne har ligget vandret for at fremskaffe materialer til byggeriet, sagde Jørgen S. Hansen i sin beretning. Alligevel har det ikke kunnet undgås, at det hektiske aktivitetsniveau og manglen på arbejdskraft hos producenterne har betydet længere ventetider på nogle typer byggematerialer, end man har været vant til tidligere, tilføjede han.

Halvhjertet Kvikskranke
Denne debat om manglen på byggematerialer fik ifølge TUN en lidt spøjs udløber i form af den såkaldt Kvikskranke.

- Sidst i 2006 var der en konkurrence om, hvem der kunne råbe højest, og vinderen fik så Erhvervs- og Byggestyrelsen til at indføre en Kvikskranke fra 2007, lød det lettere ironisk fra TUN-formanden.

Kvikskranken skal på papiret gøre det nemt for små og mellemstore virksomheder selv at importere byggematerialer fra udlandet. Men i praksis kan det blive en yderst besværlig øvelse for
Håndværksmesteren selv at blive importør – og i værste fald en dyr omgang. For der er en lang række faktorer at tage højde for: Sikkerhed, forsikring, produktansvar, vejledningspligt, told, brand- og styrkekrav, afgifter, byggestandarder, transport og meget andet.

- Tiltaget er et halvhjertet forsøg på at dæmpe nogle få symptomer, i stedet for at søge at helbrede sygdommen, lød vurderingen på årsmødet, lød det fra formanden.

31.000 til messe
Trods den enorme travlhed i byggeriet i 2006 kunne Jørgen S. Hansen notere sig, at fagfolkene ikke havde for travlt til at lægge vejen forbi TUNs store Byggeri 2006 messe i Fredericia.

Den velbesøgte messe i 2004 blev i 2006 overgået med tre procent flere besøgende – 31.018 helt præcist – selv om antallet af messedage var skåret ned fra fem til fire.

- Udstillerne jublede. Ikke kun på grund af det høje besøgstal, men i høj grad også fordi de besøgende var mere målrettede og seriøse end nogensinde. Byggeriets fagfolk viste klart, at de prioriterede messebesøget for at hente viden om de nye byggematerialer og -løsninger, som kan gøre dem mere effektive i hverdagen, fortalte Jørgen Hansen.

Kilde: TUN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078