23948sdkhjf

Pris for sundhedscenter er vokset 6 millioner

Konkurser i byggebranchen har sammen med en nødvendig udvidelse øget prisen for det nye sundhedscenter i Hillerød til 88,1 millioner kroner.
Da projektforslaget til Nyt Sundhedscenter ved FrederiksborgCentret fra december 2012 blev fremlagt var prisen for 3.240 m2 nybyggeri og ombygning af 525 m2 i FrederiksborgCentret sat til 82,1 millioner kroner.

I juni 2013 blev areal i nybyggeriet øget med 169 m2, da kommunen havde indførte krav til arbejdsdragter og brug af personlige værnemidler for alt personale tilknyttet sundheds- og plejesektoren. Hermed var der også behov for en budgetforøgelse på 3,32 millioner kroner.

I forbindelse med udarbejdelsen af dispositions- og projektforslag, har den nyeste kalkulation så vist, at totaløkonomien for det samlede projekt løber op i 88,1 millioner kroner, altså en forøgelse på 5,97 millioner kroner sammenlignet med den oprindeligt afsatte anlægssum. Det fremgår af referatet fra seneste byrådsmøde i Hillerød.

Ud over de ekstra kvadratmeter var der i anlægsbudgettet i byggeprogrammet heller ikke taget højde for den nødvendige indeksering af anlægssummen. Med de mange konkurser i byggebranchen de seneste år er der ikke mangel på opgaver i branchen. Indekseringen er vurderet til at udgøre 4 procent af de samlede entreprenørudgifter på 66,3 millioner kroner, altså ekstra 2,65 millioner kroner.

Hermed kommer byggeriet altså til at koste anslået 88,7 millioner kroner frem de oprindeligt ventede 82,1 millioner kroner.

Byrådet i Hillerød godkendte på sit seneste møde en indstilling fra økonomiudvalgets om at godkende den nyeste bevilling på 3,6 millioner kroner. Samtidig vil man desuden sende sagen tilbage til forvaltningen for at se på yderligere muligheder for reduktion af funktioner og økonomiske besparelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.193