23948sdkhjf

Plejeboliger indviet med stil

16 nye boliger til demensramte på plejecenter Tinghøj i Hammel blev officielt indviet tirsdag. Bygherren bag projektet til 25 millioner kroner er Al2Bolig.
De 16 nye, moderne boliger på plejecentret er stort set alle allerede beboet, og det nye fællesrum bliver allerede flittigt brugt. Det var også her, at de fleste beboere og pårørende var samlet under festlighederne tirsdag.

- Tak for alle de gode input undervejs. I har ikke bare været med til at skabe nogle flotte bygninger. I har været med til at gøre en forskel for nogle af de borgere, der har det allersværest i Favrskov Kommune, lød det fra Lone Jeppesen Glarbo, formanden for Social- og sundhedsudvalget.

Bygherren på boligerne, som har kostet 25 millioner kroner, var Al2Bolig. Arkitekten var Meissner og Sigh, mens ingeniørfirmaet var Ingeniør'ne.

Ny teknologi tilpasset beboernes behov
Også borgmester Nils Borring havde roser med til medarbejderne. For de nye bygninger kombineret med dygtige medarbejdere giver et helt unikt sted.

- Tinghøj er kommunens flagskib på demensområdet. Det der betyder allermest i den situation beboerne her er i, er, at man bliver mødt med kærlighed og omsorg. Og det gør man her på Tinghøj, sagde borgmesteren.

Boligerne er opført, så de passer til de behov, som de demensramte beboere har. For eksempel lyser toilettet op for at vise vej, hvis beboeren vågner midt om natten. Boligerne er også placeret, så de lidt rumforvirrede borgere kommer ud i en overskuelig gang, når de går ud af deres dør – og ikke bliver mødt af en masse forvirrende sanseindtryk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078