23948sdkhjf

Vinder udpeget på udviklingsprojekt i Ebberød

JJW Arkitekter med et hold bestående af Force4 og Balslev er netop udpeget som vinder af arkitektkonkurrence for "Udvikling af et område i Ebberød". Projektet på 3.700 m² til 58 mio. kr. forventes igangsat denne måned.
Rudersdal Kommune har netop afholdt en arkitektkonkurrence om udvikling af Ebberød, hvor den eksisterende boligbebyggelse Bøgelunden og daghjemmet Bøgen skal rives ned for at give plads til nye boliger til borgere med multiple handicap.

Vinderen af konkurrencen "Udvikling af et område i Ebberød", JJW Arkitekter sammen med Force4 Arkitekter, Balslev Rådgivende Ingeniører og JJW Landskabsarkitekter, blev fejret ved et officielt arrangement på Rådhuset i Holte den 6. maj.

- Vi har valgt et projekt, der utroligt overbevisende tilpasser sig den eksisterende bevaringsværdige bebyggelse i Ebberød. JJW’s forslag tager fra start til slut udgangspunkt i borgerne, i de ansatte og i stedet. Alt i alt kan man sige, at forslaget udmærker sig ved sin enestående indlevelse. Mennesket er i centrum overalt i projektet, siger borgmester og formand for bestyrelsesformand for bedømmelseskomitéen, Jens Ive.

Arkitektkonkurrencen har omfattet dels en helhedsplan for opførelse af 80-100 mulige boliger i tre etaper og dels et konkret forslag for første etape omfattende ca. 45 boliger.

Sættes i gang denne måned
Dommerbetænkningen fremhæver vinderforslagets indlevelse i projektet og dets særlige udfordringer, og at det tager hensyn til alle brugergrupper. Ligeledes fremhæves det, at projektet tager udgangspunkt i stedet og at de nye bygningsvolumener fungerer med det eksisterende byggeri.

Håndtering af arkitektur, landskab og bygbarhed fremhæves i den samlede vurdering, ligeledes projektets overbevisende refleksion og tiltag i forhold til velfærdsteknologi.

De øvrige konkurrencedeltagere var Vilhelm Lauritzen, Vandkunsten, Rubow og Friis & Moltke.

Projektet på 3.700 m² til 58 mio. kr. forventes igangsat i løbet af maj 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109