23948sdkhjf

25 millioner kroner skal sikre Limfjordsbroen

Nu skal Limfjordsbroen sikres bedre mod påsejling.
Risikoen for en katastrofal påsejling af Limfjordsbroen i Aalborg er lille, men skulle det ske, er der risiko for mange døde og kvæstede.

Det får nu trafikministeriet til at bruge 25 millioner kroner på at foretage en såkaldt skibsstødssikring i form af en forstærkning af stålkonstruktionen på den snart 90 år gamle forbindelse over Limfjorden.

- Sikringen minimerer ikke risikoen for en kollision, men ved at forankre brofagene i fundamenterne, får vi sikkerhed for, at broen bliver stort set, hvor den er i tilfælde af en større påsejling, forklarer Henrik Jess Jensen, afdelingsleder i Aalborg Kommunes tekniske forvaltning og sekretær for udvalget for den selvejende institution Limfjordsbroen.

I dag hviler broens bærende bjælker kun på lejer øverst på fundamenterne, og et stort skib i fart vil i værste fald være i stand til at skubbe et brofag i vandet.

- Når broklapperne går op, sker der meget hurtigt en opstuvning af trafikanter. Bliver et brofag i den situation skubbet i vandet, har vi kæmpekatastrofen, siger Henrik Jess Jensen til Nordjyske.

Arbejdet med at forstærke broen bliver indledt i begyndelsen af august og vare et års tid. Ifølge Henrik Jess Jensen klares projektet stort set nedefra og vil derfor ikke genere trafikken på broen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11