23948sdkhjf

Århus får nyt multimediehus

Århus får et multimediehus i international målestok til glæde for byens borgere. Rambøll har vundet bygherrerådgivningen på Multimediehuset i Århus – et af byens mest prestigefyldte projekter de kommende år.
Med sin placering på den sydlige bastion i de bynære havnearealer bliver det 21.000 kvm store byggeri et markant, attraktivt og bæredygtigt byggeri i international målestok - et nyt ikon for Århus som videnby.

Der er ikke blot tale om en udflytning og udvidelse af det eksisterende hovedbibliotek, men et komplet oplevelsescenter, der rummer det sidste nye inden for medier, teknologi og kultur. Et nyt attraktivt samlingssted for byens borgere, besøgende, børn og familier.

- Der er meget fokus på Multimediehuset, da det er et af de mest spændende byggerier i Århus i nyere tid. Det er derfor ikke blot en fjer i hatten at vinde opgaven, men også en vigtig hjørnesten i vores arbejde på at opbygge et af de stærkeste miljøer inden for bygherrerådgivning vest for Storebælt, fortæller afdelingsleder Lars Peder Pedersen.

Arkitekturen
Når Multimediehuset skal opføres sker det med tanke på den fortsatte udvikling indenfor medieverdenen. I indretningen bliver foranderlighed og alsidighed derfor bærende principper, men eftersom fremtidens teknologier i bedste fald kun kendes få år inden de markedsføres, bliver det ikke teknologien, men mennesket, der er konstanten i forhold til udvikling af bygningen.

Arkitektkonkurrence
PHL arkitekter skal styrke bygherrerådgivningen med sin særlige indsigt og viden om arkitektur på internationalt niveau, da opgaven bl.a. indebærer afvikling af en international dialogbaseret arkitektkonkurrence.

Konkurrencen forventes afviklet i 2. trin, hvor 1. del – projektkonkurrencen – foregår anonymt på overordnet konceptniveau, mens 2. del bliver gennemført som en dialog og forhandlingsfase parallelt mellem udbyderen og de enkelte vindere af 1. del af konkurrencen.

Et afgørende parameter har været, at Rambøll Danmark i samarbejde med Rambøll Management og PHL arkitekter har formået at stille med et stærkt projektteam.

Kilde: Rambøll.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093