23948sdkhjf

Mere vinterbyggeri betaler sig

Nyt beregningsværktøj for totalinddækning af bygninger samt en ny håndbog for god byggeskik om vinteren skal bidrage til mere byggeri i vinterhalvåret.
Myten om, at det er dyrt og besværligt at bygge om vinteren holder ikke. Hvis byggeriet planlægges ordentligt og ud fra de rigtige forudsætninger, kan det i mange tilfælde være en god forretning at bygge i vinterhalvåret. En række nye værktøjer skal bidrage til at gøre det nemmere at bygge om vinteren.

- Der kan fortsat gøres mere for at udjævne aktiviteterne i byggeriet hen over året. Bygherrerne og rådgiverne bør allerede i planlægningen og projekteringen afveje, om bl.a. brugen af totalinddækning kan være en god idé. Det har vi nu udviklet et værktøj til, som vi gerne vil opfordre både de offentlige og private bygherrer til at benytte, siger vicedirektør Jesper Rasmussen fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Afdelingschef Niels Nielsen, Dansk Byggeri supplerer:

- Både det offentlige, byggevirksomhederne og arbejdstagere vinder ved øget vinterbyggeri. Det offentlige, fordi det høje kapacitetspres på branchen lettes, og udbetalingen af dagpenge reduceres. Byggevirksomhederne, fordi byggeprocessen bliver mere effektiv, og endelig arbejdstagerne fordi brugen af totalinddækning giver et langt bedre arbejdsmiljø.

Erfaringer fra Sverige viser, at det i langt flere tilfælde end vi ser det i Danmark kan betale sig at bruge totalinddækning.

Totalinddækning reducerer vejrligspåvirkningerne og øger dermed effektiviteten på arbejdspladsen under inddækningen.

Vinterhåndbogen og cost-benefit-modellen præsenteres på en vintertour, som Vinterkonsulenterne afholder i januar 2007. Læs mere på www.vinterkonsulenterne.dk

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078