Fremtidens energikrav – fremtidens marked
Når politikerne i EU og herhjemme afstikker rammerne for fremtidens energipolitik står energiforbruget i bygninger højt på dagsordenen. Det har således stor betydning for byggeerhvervet, hvordan de politiske krav omsættes til konkrete krav til materialer og konstruktioner, vurderer Dansk Byggeri.
EU-kommissionen har netop fremlagt et forslag til en fælles energipolitik frem til 2020, som medfører krav om omfattende energieffektivisering.
Den danske regering er ved at lægge sidste hånd på en national handlingsplan for energieffektivisering, som forventes at have en meget ambitiøs målsætning, der på sigt skal gøre Danmark helt uafhængig af fossil energi, det vil sige olie, kul og gas.
Såvel det europæiske som det danske udspil tildeler byggeerhvervet en central rolle, eftersom næsten halvdelen af det samlede energiforbrug er knyttet til opvarmning og drift af bygninger.
- Udover at der er bebudet skærpede krav til såvel nybyggeri som den bestående bygningsbestand, kan det forventes, at også byggeerhvervets kunder - altså bygningsejere - fremover vil prioritere energieffektive bygninger og bygningskomponenter stadig højere. Dermed vil energieffektivitet blive en central konkurrenceparameter for virksomhederne, både hvad angår bygningskomponenter og hele bygninger, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.
En række sektioner i Dansk Byggeri står bag en konference om fremtidens energikrav, som skal ruste Dansk Byggeris medlemmer til det fremtidige energimarked. Der vil givet komme skærpede krav til såvel de enkelte byggekomponenter som til bygningens klimaskærm.
På konferencen, der afholdes den 14. marts 2007 i Middelfart, vil der blive givet en række kompetente bud på, hvad der kan forventes at ske - og hvordan byggeerhvervet kan forberede sig på de ændrede vilkår.
Se programmet for konferencen her
Kilde: Dansk Byggeri.