23948sdkhjf

Millionrenovering på Hvidovre Hospital som ESCO

Renoveringer for op mod 100 millioner kroner er krævet på Hvidovre Hospital, hvor der nu sættes gang i et større EU-udbud, som skal bane vejen for et ESCO-samarbejde.
Det skal være slut med at fyre for Vestegnens frysende fugle. En gennemgang af Hvidovre Hospital har vist, at det flere steder er muligt at spare på energien. Det kræver dog en gennemgående renovering af hospitalets opvarmning, lys, ventilation med videre.

Region Hovedstaden har besluttet at sætte gang i initiativer, som potentielt kan sikre store energibesparelser på Hvidovre Hospital gennem et ESCO-projekt.

Den virksomhed, som kommer til at blive regionens ESCO-samarbejdspartner, skal i første omgang identificere præcis, hvilke tekniske installationer der skal renoveres eller optimeres. Derudover skal de også finansiere og gennemføre renoveringen. Beregninger viser, at der vil skulle investeres cirka 100 millioner kroner og beløbet forventes tilbagebetale over driften på cirka 10-13 år på baggrund af de opnåede energibesparelser.

Incitament for ESCO-partneren
Projektdirektør Finn Bloch fra hospitalets byggeafdeling har tidligere arbejdet med ESCO-projekter i kommunalt regi og har gode erfaringer:

- I modellen ligger der et kraftigt incitament for den private virksomhed til at yde deres bedste. For hvis driftsbesparelsen ikke bliver så stor som forventet, så betaler virksomheden differencen. Til gengæld deler man i porten, hvis besparelsen viser sig at blive større, siger Finn Bloch, som understreger, at samarbejde er nødvendigt for at nå de satte energimål:

- Det er ikke nok, at energi-virksomheden bygger om på hospitalet og skifter installationerne. Medarbejderne skal også bidrage til den 'grønnere' profil ved at huske at slukke lyset og skrue lidt ned for varmen.

Hvidovre Hospital går nu i gang med et større EU-udbud, som skal bane vejen for det endelige ESCO-samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094