23948sdkhjf

”Pihls konkurs har ikke skabt et hul i markedet”

Glostrup-entreprenøren Hoffmann mærker ikke den store forskel på efterspørgslen efter konkursen hos E. Pihl & Søn sidste sommer.
I kølvandet på konkursen hos E. Pihl & Søn ansatte Hoffmann en god håndfuld kompetente folk fra den tidligere konkurrent, men derudover har Glostrup-entreprenøren ikke på egen krop mærket, at en stor spiller i markedet nu er borte.

- På anlægsområdet er Züblin jo kommet ind i landet, og det er ikke helt til at vide, om det bare var dét, eller om de vil mere her. Men konkurrencen har ikke forandret sig nævneværdigt, og det er ikke sådan, at der er kommet et hul i markedet, siger adm. direktør i Hoffmann, Torben Bjørk Nielsen (billedet), til Building Supply.

Særlig dansk købmandsmentalitet
Hoffmann-direktøren erkender, at Danmark generelt er fattig på store entreprenører, men også før konkursen i Pihl var det et emne, som ledelsen i Hoffmann med jævne mellemrum vendte.

- Jeg skal ikke sige, hvad der er rigtigt og forkert, men en gang imellem undrer vi os da over, hvem vi er oppe imod på de helt store projekter. Jeg tror på, at konkurrence er en god ting, men hvis man sidder med en årlig omsætning på 200 mio. kr. og byder ind på et projekt til 200 mio. kr., så løber man altså en ret stor risiko. Men det er måske en del af en særlig dansk købmandsmentalitet, hvor man tror på, at man får muligheden for flere opgaver, hvis man lykkedes med at vinde en af de helt store opgaver, funderer Torben Bjørk Nielsen.

De største kræver milliardprojekter
Hoffmann er ejet af den norske Veidekke-koncern, som med 6.500 ansatte i Skandinavien og en årlig omsætning på cirka 20 mia. kr. kan fremvise muskler i en anden størrelsesorden, end hvad man normalt ser herhjemme.

- Der er en strukturforskel på Norge, Sverige og Danmark. I Norge og Sverige har de største aktører en meget større markedsandel, end de har det i Danmark. Hvis man lægger de ti største entreprenørfirmaer sammen i Danmark, har de måske 10 procent af markedet. I Sverige har Skanska og NCC måske 50 procent af markedet, siger Torben Bjørk Nielsen.

Han forventer dog ikke, at de endnu større spillere fra landene rundt om Danmarks nærmeste naboer er ved at se sig lune på Danmark som et sted, hvor der kan laves lette penge uden konkurrence.

- Entreprenørerne i England, Italien og Spanien er mange gange større end selv de allerstørste heroppe. Så jeg vil tro, at der skal opgaver i Femern-størrelsen på flere milliarder til, før det er interessant for dem at byde ind på opgaver heroppe, vurderer Torben Bjørk Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Efter konkursen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093