23948sdkhjf

Ny genbrugsstation til 40 millioner i Hillerød

Planerne for Hillerød Forsynings nye genbrugsplads på Solrødgård er på plads. Første spadestik tages i begyndelsen af 2015.
Grønne elementer er tænkt ind i området og tung og let trafik opdelt i niveauer på den kommende genbrugsstation i Hillerød Syd.

Med andre ord er udformningen af den nye genbrugsstation nu på plads. Arkitekten er Core, mens Rambøll er rådgivende ingeniør.

- Vi har tænkt meget på trafiksikkerheden, og målet har været at lave en 100 procent adskillelse mellem den tunge og lette trafik. Der bliver én vej rundt til lastbiler, mens personbiler og små varevogne, der kommer med affald, kører på et areal i midten, hvor de store biler ikke har adgang, fortæller projektleder hos Hillerød Forsyning, Preben Dissing.

Prisen for genbrugsstationen bliver cirka 40 millioner kroner.

Grønne elementer
Den nye genbrugsstation kommer dog ikke kun til at bestå af containere. Midt på pladsen bliver der et grønt område med en lille sø, som også kommer til at fungere som et regnvandsbassin. Området kan bruges af medarbejdere og kunder og kan anvendes i forbindelse med undervisning blandt andet med information om genbrug, og hvordan affaldet håndteres.

På pladsen bliver der tre bygninger. Den ene bliver til aflevering af farligt affald (kemikalier og elektronik) og bliver placeret på kanten af køregraven, så aflevering og afhentning er adskilt i kundeområdet og køregrav for tung trafik. De to andre bygninger skal huse mandskab og garage.

Fakta
• Første spadestik til den nye genbrugsstation bliver i begyndelsen af 2015
• Genbrugsstationen skal stå færdig i 2016
• Prisen for genbrugsstationen bliver cirka 40 millioner kroner
• Man forventer cirka 300.000 besøgende om året
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142