23948sdkhjf

Arkil skal udvide havnen i Skovshoved

Der er netop givet grønt lys til en omfattende udvidelse og modernisering af Skovshoved Havn. Arkil er valgt som totalentreprenør.
Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune vedtog tirsdag morgen det samlede projekt og anlægsbevillingen for udvidelsen og moderniseringen af Skovshoved Havn. Entreprenørfirmaet Arkil etablerer byggepladsen umiddelbart efter påske, og selve arbejdet begynder i starten af maj.

- Det er glædeligt, at kommunalbestyrelsen nu har vedtaget det store projekt, så vi nu kan begynde den ventede udvidelse og modernisering af Skovshoved Havn. Når havnen står færdig er der blandt andet 325 nye bådpladser, et afskærmet bassin til kajakpolo og svømmere, nye faciliteter til vinterbadere med sauna og nye udsigtsterrasser, siger borgmester Hans Toft.

Et fantastisk område
Det har i mange år været et stort ønske at udvide havnen med flere bådpladser og bedre faciliteter på land. Samtidig skal dele af havnen istandsættes og moderniseres, så havnen kan bevare sin funktion.

Helhedsplanen er blevet til i tæt samarbejde med repræsentanter fra havnens mange maritime brugere - bådejere, erhverv, foreninger og naboer.

- Samlet bliver det et fantastisk område, som er blevet til gennem en spændende dialog med havnens brugere. Med de nye muligheder understøtter vi, at alle i Gentofte Kommune skal have mulighed for et aktivt liv året rundt både til vands og til lands, siger Hans Toft.

Med udvidelsen tilføres Skovshoved Havn cirka 30.000 m² nye landarealer, og samtidig udvides kapaciteten med 325 nye bådpladser til i alt 645. Projektet omfatter også en række nye aktivitetsområder, designet af arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard; herunder en ny fiskerestaurant, nye træningsfaciliteter, et afskærmet bassin til kajakpolo og svømmere, nye faciliteter til vinterbadere med sauna og nye udsigtsterrasser.

Det nye havnebassin ventes indviet den 2. maj 2015, når sejlsæsonen starter. De øvrige arealer på land forventes færdige efteråret 2015. Læs mere om projektet på www.skovshovedhavn.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109