23948sdkhjf

Store byggeplaner i Greve Stationskvarter

6.300 nye kvadratmeter ved Greve Midtby Center til blandt andet et varehus, en biograf, butikker og cirka 135 nye boliger er kernen i en lokalplan, Sophienberg Ejendomsudvikling og Greve Kommune udarbejder.
Greve Stationskvarter skal være et attraktivt område med mere liv, større tryghed og bedre trafiksikkerhed. Det er tankerne bag Greve byråds beslutning om de overordnede rammer for udarbejdelse af en lokalplan for stationskvarteret i Greve Midtby.

Nu skal der blandt andet skabes mulighed for, at Greve Midtby Center kan suppleres med 6300 kvadratmeter ved stationspladsen til blandt andet et varehus, en biograf, butikker og caféer, cirka 135 nye boliger i højst fire etager, flytning af busholdepladsen til syd for stationspladsen og cirka 155 nye p-pladser.

Der er i beslutningen også lagt op til, at der skal være en dialog med og inddragelse af brugere og borgere, og der vil blive nedsat en referencegruppe, hvor de relevante aktører og interessenter skal bistå projektgruppen i arbejdet med lokalplanforslaget.

Lokalplan på plads sidst i 2014
Bag projektet står Greve Kommune i samarbejde med Sophienberg Ejendomsudvikling A/S.

Fornyelsen af stationspladsen er støttet af Trafikstyrelsens Fremkommelighedspulje med 7,5 millioner kroner, mens Sophienberg Ejendomsudvikling og Greve Kommune hver skyder 3,25 millioner kroner i projektet. Det øvrige projekt finansieres af områdets fremtidige investorer.

Forslaget til ny lokalplan for stationskvarteret i Greve Midtby forventes at ligge klar i slutningen af året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143