23948sdkhjf

Brancheorganisation advarer mod asfaltpirater

- Vi har i flere år ikke modtaget henvendelser om asfaltpirater, men nu ser det ud til, at de er landet i Jylland, lyder advarslen fra Asfaltindustrien.
Efter flere års fravær ser det ud til, at landets villakvarterer og mindre virksomheder igen skal plages af såkaldte asfaltpirater, der møder uanmeldt op og tilbyder asfalt til næsten ingen penge.

Det oplyser Asfaltindustrien, der den seneste tid har fået anmeldelser om asfaltpirater i Jylland. De fupper kunderne og efterlader ubrugelige asfaltbelægninger, der kan koste formuer at rette op.

- Vi har i flere år ikke modtaget henvendelser om asfaltpirater, men nu ser det ud til, at de er landet i Jylland. Vi vil gerne advare om problemet, nu hvor frosten er gået af jorden, og der igen kan lægges asfalt, siger Anders Hilbert, der er chefjurist i Asfaltindustrien.

Ubrugelig asfalt
Asfaltpiraterne, der hovedsagelig har bestået af engelsktalende hold, lever en omflakkende tilværelse, hvor de rejser rundt i landet med familie, campingvogne og maskiner. De er hele tiden på farten, hvilket gør det vanskeligt for utilfredse kunder, politi og SKAT at finde dem.

- Asfaltpiraterne møder typisk uanmeldt op og tilbyder private borgere og mindre virksomheder at asfaltere deres indkørsel eller parkeringsplads til næsten ingen penge, hvis de slår til med det samme. Typisk står de allerede med vognlæs af varm asfalt og en historie om, at de har noget asfalt tilovers fra et arbejde i nabolaget, som man kan få udlagt med det samme til ”en helt speciel pris”, fortæller Anders Hilbert, fra Asfaltindustrien.

- I de tilfælde er asfalten blevet oversprøjtet med diesel for at gøre det muligt at lægge den ud lang tid efter, at den normalt ville være gennemhærdet. Resultatet er, at den færdige belægning aldrig hærder og derfor bliver ved med at være blød og ude af stand til at tåle blot en persons vægt. Kunden får derfor at vide, at de skal vente et døgn, før de må færdes på den nye asfalt, hvilket er noget sludder, men efter et døgn er piraterne over alle bjerge, forklarer Anders Hilbert.

I stedet for en ny parkeringsplads eller indkørsel får kunden således ødelagt sin eksisterende belægning – og oven i det en stor ekstra udgift til at få opgravet og bortkørt den ubrugelige asfalt.

Misbrug af vejesedler
En anden kendt fremgangsmåde for asfaltpiraterne er også at udvide asfaltarbejdet, hvis de først har fået foden inden for døren. Asfaltindustrien har set eksempler på, at folk har accepteret af få asfalteret f.eks. en indkørsel, men ender med også at må betale for f.eks. en parkeringsplads. Asfaltpiraterne begynder simpelthen blot at asfaltere andre arealer og kræver så yderligere betaling, advarer Anders Hilbert.

For at overbevise intetanende kunder misbruger asfaltpiraterne ofte såkaldte ”vejesedler” fra den intetanende asfaltfabrik, hvor de oprindelig har købt asfalten. Disse vejesedler med asfaltfabrikkens navn og logo er blot en kvittering for den købte mængde asfalt, men asfaltpiraterne misbruger dem til at give indtryk af, at de samarbejder med en anerkendt asfaltproducent, hvilket ikke er tilfældet.

Det er altid fornuftigt at være på vagt, hvis et tilbud er for godt til at være sandt. Det gælder i særdeleshed over for asfaltpirater med en stor opfindsomhed og en meget lille moral.

Anders Hilbert og Asfaltindustrien giver følgende råd med på vejen til at undgå asfaltpirater.

1. Få alle aftaler skriftligt (pris, levering, belægningstype og forarbejde).
2. Tjek virksomheden (tjek bl.a. på www.cvr.dk om den har et korrekt CVR-nummer).
3. Tjek om den tilbudte løsning er rigtig i dit tilfælde. Få f.eks. et alternativt tilbud. Gå ind på www.asfaltindustrien.dk og find nærmeste asfaltfirma.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11