23948sdkhjf

Friluftslivet skal ind i byerne

Langt de fleste byboere lægger stor vægt på muligheden for ophold og aktivitet i byens grønne og blå områder. Det skal et nyt initiativ være med til at sikre.
At bo i byen skal ikke være lig med et fravalg af natur. Derfor vil Friluftsrådet sammen med Lokale og Anlægsfonden gøre en indsats for at etablere friluftslivet som en del af byernes muligheder.

Konceptet hedder ”ByNaturrum”, og sammen med kommuner, boligforeninger og frivillige foreninger vil de to parter udvikle støttepunkter for friluftsliv og naturformidling i byerne. Det skal give mere udeliv i hverdagen.

Friluftsrådet og Lokale og Anlægsfonden efterspørger i den forbindelse projektforslag, der kan være med til at udvikle to eller tre eksempler på ’ByNaturrum’. Projektforslagene skal være placeret så bolignært som muligt i større byer. De skal formidle begreberne ’bynatur’ og ’byfriluftsliv’ på nytænkende måder og være nyskabende i funktion og arkitektur.

- Vi har i stigende grad lyst til at være aktive udendørs og i naturlige omgivelser. Men de fleste af os bor i byområder. Derfor er det oplagt at udvikle et koncept, der tager fat på at skabe nye naturrum inde i selve byerne, så friluftsoplevelsen kan blive en daglig mulighed for byboerne, uden at det er noget, der skal planlægges lang tid i forvejen, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Forslagene til ByNaturrum forventes skal tilpasses lokale forhold, ønsker og idéer, så det fremstår som lokalområdernes samlede bud på et optimalt støttepunkt. Efter ansøgningsfristen den 1. juni følger en rådgivnings- og dialogfase på tre måneder, hvor de relevante indkomne projektforslag kvalificeres og konkretiseres.

Når de bedste projektforslag er udvalgt, forventes det af ansøgerne, at de inddrager lokale beboere i såvel udviklings- som etableringsfasen af de konkrete projekter.

Eventuelle økonomiske støttemuligheder fra Friluftsrådet og Lokale og Anlægsfonden vil blive vurderet på et senere tidspunkt. Projektforslagene forventes at have et budget på mellem 1 og 3 mio. kr. Der skal være minimum 30 procent lokal medfinansiering.

Læs om de seks kriterier for 'ByNaturrum' på Lokale- og Anlægsfondens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085