23948sdkhjf

Store kollegieplaner i Aarhus

Boligforeningen AAB arbejder sammen med Kollegiekontoret i Aarhus med et projekt for to nye kollegier med mellem 300 og 400 lejligheder.
Det skriver JP Aarhus.

Sidst i 2015 kan projektet for to ny kollegier på Godsbanen i Aarhus sendes i konkurrence. Her skulle arealet gerne være fastlagt og en lokalplan vedtaget. I 2017 skulle kollegierne så kunne stå klar til indflytning.

Bag byggeplanerne står AAB og Kollegiekontoret i Aarhus.

Tilpasses forskellige krav
Mens AAB skal bygge et moderne kollegium med mellem 200 og 250 etværelseslejligheder, skal Kollegiekontoret stå for et såkaldt gangkollegium med 100-150 værelser. Sidstnævnte sigter mod det stærkt stigende antal internationale studerende ved Aarhus' uddannelsesinstitutioner, der fortrækker denne boligtype, som giver større mulighed for fællesskab med de andre beboere.

- Kollegieprojektet er et fantastisk projekt, hvor Kollegiekontoret og AAB samtænker et almindeligt kollegium med et internationalt kollegium. Det er enormt spændende og helt i tråd med tankerne om Godsbanen og Aarhus K som et ungt og kulturelt område med plads til udfoldelse, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Arealudvikling Aarhus ved Aarhus Kommune til JP Aarhus.

Originalartikel: To nye kollegier skal etableres på Godsbanen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094