23948sdkhjf

Vandhaner skyld i bly i drikkevandet i Kolding

For meget bly i drikkevandet i flere bygninger i Kolding skyldes sandsynligvis blandingsbatterier og vandhaner. Det viser stikprøveundersøgelser.
Efter, at der i starten af året blev fundet bly i vandrør i Kolding by i forbindelse med udskiftning af vandledninger og stikledninger, blev der iværksatte stikprøveundersøgelser.

Læs mere: Blyrør i Kolding vækker undren på flere fronter

Der er udtaget cirka 200 prøver og i syv ejendomme blev der påvist overskridelser af grænseværdien for bly. Ejendommene er efterfølgende blevet gennemgået, og der er ikke fundet blyrør, oplyser Kolding Kommune.

Læs mere: Afkræfter frygt for udbredte blyrørsproblemer i Kolding

Efterfølgende er udtaget en til tre supplerende vandprøver i de syv ejendomme. De er blevet udtaget fra andre vandhaner i ejendommene. Da der ikke blev påvist overskridelser af grænseværdien i disse prøver, er det kommunens konklusion, at vandhaner kan være skyld i, at der påvises forhøjet indhold af bly i drikkevandet.

Kolding Kommune har kontaktet Naturstyrelsen og Energistyrelsen, og har opfordret dem til, at iværksættes en landsdækkende kampagne vedrørende blandingsbatterier.

Analysen:
• Der er foretaget cirka 200 vandprøver, som er et repræsentativt antal for at belyse om, der eventuelt måtte være problemer med blyindholdet i drikkevandet
• Der er fundet blyindhold over grænseværdien i drikkevandet i syv ejendomme i kommunen, og de er alle undersøgt nærmere
• Der er ikke fundet blyrør i de syv ejendomme, hvor der er fundet blyindhold over grænseværdien
• Der er udtaget supplerende vandprøver fra andre vandhaner i de syv ejendomme, og disse analyseresultater viser, ar der ikke er overskridelser af grænseværdien, som er på 10 mikrogram pr. liter.
• På baggrund af stikprøveundersøgelsen for bly, konkluderer kommunen, at det er sandsynligt, at overskridelserne af blyindholdet kan stamme fra blandingsbatterier/vandhaner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11