23948sdkhjf

Blåt stempel til BedreBolig-rådgivere

Byggeriets Kvalitetskontrol er blevet godkendt som kontrolinstans og kan fremover certificere rådgivere under BedreBolig-ordningen.
Allerede nu er det første hold af BedreBolig-rådgivere blevet uddannet til at vejlede danske boligejere i energirenovering af deres boliger. Og som noget nyt er Byggeriets Kvalitetskontrol blevet godkendt som kontrolinstans af Sikkerhedsstyrelsen.

- BedreBolig-ordningen har tidligere fået kritik for sit kompetenceniveau, men når Byggeriets Kvalitetskontrol godkendes til at certificere BedreBolig-rådgivere, viser det, at flere forskellige aktører i byggeriet kan opnå de nødvendige kompetencer, der forventes i forhold til energiforbedring af boliger. Med certificeringsordningen bliver alle rådgivere set efter i kortene af en uvildig tredjepart på samme måde, som det kendes inden for de autoriserede el-, vvs-, og kloakområder, forklarer direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Kæmpe interesse
BedreBolig-ordningen er sat i verden for at klæde virksomheder bedre på til at vejlede boligejerne i at vælge energirigtige løsninger og følge projekterne til dørs. Ordningen er henvendt til blandt andre energikonsulenter, ingeniører, arkitekter, håndværkere og installatører.

For at en virksomhed kan blive en del af BedreBolig-ordningen, skal den godkendes af Energistyrelsen og samtidig kræves der et godkendt kvalitetsstyringssystem, som beskriver, hvordan man dokumenterer indholdet af den rådgivning, der leveres til kunderne. Desuden skal mindst én medarbejder i virksomheden have været gennem BedreBolig-uddannelsen, der varer fem dage.

Indtil videre har ét hold gennemført uddannelsen, og der arbejdes netop nu med at forberede et uddannelsesforløb for næste hold af nye BedreBolig-rådgivere.

- Der har været en kæmpe interesse for BedreBolig-ordningen, og det er godt, at så mange i branchen har interesse i at kunne vejlede kunderne i energirenovering. Dermed kan de være med i alle faser af projektet, siger Michael H. Nielsen.

Læs mere på bedrebolig.dk eller byggekvalitet.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093