23948sdkhjf

Optimisme om ny model for udbud i Viborg

En ny model for udbud af anlægsopgaver var blandt emnerne, da Dansk Byggeri og Viborg Kommune mødtes til det årlige dialogmøde den 26. marts.
Det årligt tilbagevendende dialogmøde mellem Dansk Byggeri og Viborg Kommune er gået hen og blevet en god og konstruktiv platform for at drøfte emner parterne imellem.

På mødet, som i år blev afholdt onsdag den 26. marts, var emnerne blandt andet branchens status lokalt og regionalt, virksomhedernes adgang til genbrugspladser og kommunens forslag til indkøbs- og udbudspolitik.

Lytter til byggeriets synspunkter
Næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Per Yding, er glad for den konstruktive dialog med Viborg Kommune og siger uddybende:

- Helt overordnet er vi meget tilfredse med samarbejdet og med informationsniveauet, herunder de årlige informationsmøder, som Viborg Kommune afholder for håndværkerne i området. Der bliver lyttet til vores synspunkter og idéer, og f.eks. er vi meget glade for, at vores synspunkter nu er blevet indarbejdet i det forslag, som Viborg Kommune er ved at udarbejde til ny indkøbs- og udbudspolitik.

Ny udbudsmodel på vej
Ifølge Per Yding ser branchen generelt ser frem til den nye model for udbud af anlægsopgaver i Viborg Kommune, som han synes er en god model, fordi den opdeler udbuddene ud fra beløbsgrænser.

Det betyder blandt andet, at håndværkere, der ønsker at blive inviteret til at byde på opgaver under 300.000 kroner, kan tilmelde sig på en håndværkerliste inden for deres relevante fagområder.

På mødet drøftede man blandt andet også affaldshåndteringen og adgangen til kommunens genbrugspladser. De to parter aftalte, at de nu vil gå ind i mere detaljerede drøftelser for at undersøge, om der kan findes en ny og bedre model for virksomhedernes brug af genbrugspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094