23948sdkhjf

Aftale med Femern sikrer Rødby gokartbane

Gokartbanen tæt på kysten ved Rødbyhavn ligger i vejen for den kommende Femern Bælt tunnel og skal derfor flyttes fra Gl. Badevej til Færgevej.
Det står klart efter at Femern A/S, der står for tunnelprojektet, har indgået en aftale med Rødby Gokart klub og Lolland kommune. Aftalen indebærer, at den nye bane skal anlægges på Færgevej ved siden af det nye domicil for RGS90. Samtidig får Femern A/S adgang til det nuværende baneområde på Gl. Badevej senest 1. juli 2015.

- Lolland kommune er særdeles tilfreds med, at vi med denne aftale om mageskifte sikrer aktiviteten i lokalområdet, så flest muligt kan få glæde af de kommende nye faciliteter. Vi vil tillige bidrage med et konstruktivt og smidigt samarbejde med klubben om den kommende myndighedsproces forud for anlæggelse af den nye bane, siger Bjarne Hansen, direktør i Lolland kommune.

Kommunen, gokartklubben og Femern A/S er enige om, at den ny bane i fremtiden skal kunne anvendes af både klubbens egne medlemmer og en bredere kreds af motorsportsinteresserede.

Når tunnelbyggeriet er i gang, vil der være ekstra stort potentiale for nye kunder på den nærtliggende gokartbane. Alene tunnelelementfabrikken forventes at beskæftige op til 3.000 mand, som skal arbejde på skift døgnet rundt.

Aftale til gavn for alle parter
Der har i sommeren 2013 været gennemført en ekspropriationsforretning på stedet, og i februar 2014 har Ekspropriationskommissionen tilkendt gokartklubben en erstatning på godt 7 millioner kroner, som Femern A/S skal betale.

- Så snart anlægsloven er vedtaget, er det vigtigt for os at have adgang til området på Gl. Badevej, for at kunne komme i gang med tunnelbyggeriet. Så selv om vi finder, at den tilkendte erstatning er meget høj også i forhold til afgørelser i tilsvarende ekspropriationssager, har vi fundet det vigtigt at finde en løsning med gode perspektiver for alle parter. Vi er ikke mindst glade for at medvirke til, at mange flere fremover kan få gavn af gokart faciliteterne. På den baggrund har vi med den indgåede aftale accepteret det erstatningsbeløb, som Ekspropriationskommissionen har fastlagt, siger Rasmus Warborg Larsen.

Gokartklubben vil nu projektere den nye bane og sammen med kommunen udarbejde en miljøredegørelse for projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078