23948sdkhjf

Renovering af fyr overraskende billig

Laveste bud for udvendig renovering af Hanstholm Fyr lød på i alt 2,44 millioner kroner.
Mens havneudvidelsen i Hanstholm viste sig at blive væsentlig dyrere end kalkuleret, så er det modsatte tilfældet for den udvendige renovering af bygningerne ved Hanstholm Fyr. Uden sammenligning i øvrigt.

2,44 millioner kroner bliver prisen, ifølge de billigste af de tilbud, som Thisted Kommune åbnede ved licitationen tirsdag. Det er kun lidt mere end en tredjedel af de 6,8 millioner kroner, der er afsat til formålet i kommunens budget.

Licitationsresultatet skal dog sammenlignes med rådgivernes kalkulation på fire millioner kroner, understreger Børge Nygaard, afdelingsleder i Thisted Kommune. Resten af pengene er afsat til uforudsete udgifter - som altid ved renoveringsopgaver et stort beløb - og til omkostninger til blandt andet rådgivere.

- Men det er billigere, end vi havde regnet med, og det er da glædeligt, siger Børge Nygaard - som nu overvejer, om man skal vende tilbage til den oprindelige plan om også at udskifte taget på fyrmesterboligen.

I det projekt, som nu har været i licitation, omfatter en reparation af dette tag, mens taget på assistentboligen - der er bygget sammen med selve fyret - udskiftes.

Alle fire entrepriser går til håndværkere fra Thy eller Mors.

Arbejdet med den udvendige renovering skal være afsluttet inden årets udgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.204