23948sdkhjf

Rekordhøj indtjening hos Niras

Danmarks tredjestørste rådgivende ingeniørvirksomhed har forbedret resultatet med næsten 40 procent og går målrettet efter skandinavisk vækst i de kommende år.
Fokus på effektivitet og omkostninger har løftet bundlinjen hos Niras, som med et resultat på 48 mio. kr. (EBITA) i 2013 har sat ny indtjeningsrekord. Omsætningen er på niveau med året før, og Niras har dermed forbedret sin driftsmargin fra 3,7 % til 5,2 %.

- Vores resultat er øget med næsten 40 %, mens omsætningen er konstant. Det er et stærkt vidnesbyrd om, at vi er blevet langt bedre til at styre ressourcerne og sikre lønsomhed i vores projekter, siger administrerende direktør Carsten Toft Boesen.

Satser skandinavisk
Niras har kontorer i mere end 20 lande i Europa, Afrika og Asien og projekter i mere end 50 lande. Mens 2013-resultatet er påvirket af svage resultater i Sverige og ikke mindst Polen, har de øvrige markeder nået et tilfredsstillende resultat i 2013, pointerer Carsten Toft Boesen.

- Både geografisk og på tværs af forretningsområder har hovedparten af vores forretningsområder leveret solide resultater i Danmark, Norge, Finland, Tyskland og Storbritannien, siger Niras-direktøren.

De kommende år vil Niras satse markant på Skandinavien. Sverige er allerede det største marked efter Danmark, og Niras går målrettet efter en fremtrædende rolle, når over 500 norske oliemilliarder blandt andet skal investeres i bedre veje, jernbaner, broer og havne.

Niras er ikke den eneste rådgivende ingeniørvirksomhed, der har haft et godt 2013. Både Rambøll og Cowi har sat omsætningsrekord i det forgangne år, og Foreningen af Rådgivende Ingeniører var i sidste måned ude med en prognose, der indikerer, at branchen som helhed er inde i en positiv udvikling.

Det kendetegner store dele af branchen, at man i 2013 er begyndt at høste gevinsterne af det skærpede drifts- og markedsfokus, som virksomhederne blev tvunget til at have, da krisen ramte i 2008, sagde direktør Henrik Garver ved den lejlighed.

Læs også: FRI: 2013 ligner et rekordår
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141