23948sdkhjf

Ny udbudspolitik på vej i Ringkøbing-Skjern

Ved at indføre en ny politik for udbud af håndværkerydelser forventer den vestjyske kommune at kunne spare 10 procent.
Ringkøbing-Skjern Kommune har fået udarbejdet en analyse af besparelsespotentialet ved at anvende en ny udbudspolitik.

Analyse viser, at der er estimerede besparelser på 3,4 millioner kroner, svarende til 10 procent på drift- og vedligeholdelsesopgaver

Udbuds- og tildelingsprocessen, kommunen ser nærmere på, omfatter blandt andet brugen af mini-udbud. På opgaver, der overstiger 15.000 kroner ex. moms og inkl. materialer, vil man således gå i et miniudbud blandt fire prækvalificerede håndværkere.

Troede det var en aprilsnar
Planerne for den nye udbudspolitik stiller den lokale håndværker- og industriforening sig aldeles kritiske overfor. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det lyder fuldstændig vanvittigt, og til at begynde med troede jeg, det var en aprilsnar. Men det kan jeg så forstå, det ikke er, siger Steen H. Jensen, formand for Skjern-Tarm Håndværker- og Industriforening, til avisen.

Han påpeger, at det er svært for lokale firmaer at konkurrere på timepris alene, hvorfor der er risiko for at større firmaer og byder ind. Hermed vil kommunen ifølge Steen H. Jensen skade det lokale erhvervsliv på sigt. Hermed vil den kommunale besparelse ved den nye politik blive modvirket ved tabet af skattekroner.

Økonomi- og erhvervsudvalget besluttede på sit møde den 1. april at tage sagen op på et kommende møde, idet administrationen arbejder videre med forskellige analyser til beslutningsgrundlaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078