23948sdkhjf

Kæmpekran fjerner kæmpekran

Den 3. april kommer Danmarks næststørste mobile kran og fjerner den kæmpekran, der står midt i Egedal Kommunes nye rådhus, Züblin er ved at opføre.
Den kan blive 85 meter lang og kan løfte op til 350 tons i strakt arm.

På torsdag den 3. april kommer Danmarks næststørste mobile kran til byggepladsen i byudviklingsområdet Egedal By, hvor Züblin er ved at opføre det nye rådhus- og sundhedscenter.

Byggeriet er nu så langt, at glaspyramide-taget på rådshuset er klar til at blive lukket - og så er der ikke længere brug for den 50 meter høje 'Kran 2', der nu er helt pakket ind i rådhus-bygningen. Kranen bliver fjernet - bid for bid - med den mobile kæmpekran.

- Det allerførste vi byggede på byggepladsen for et år siden var fundamentet til 'Kran 2', der blev monteret med fire bolte med millimeters nøjagtighed. I dag er der kun 20 centimeters luft mellem krantårnet og rådhus-bygningen, hvilket kræver at vi ikke skal ryste meget på hænderne, når vi løfter kranen op gennem taget - bid for bid, forklarer Züblins projektchef Claus Back Christensen.

Projekt til 230 millioner kroner
Det nye rådhus og sundhedscenter får fem etager med plads til 460 arbejdspladser. Sundhedscenteret bliver i et plan og skal kunne facilitere 150 medarbejdere. Det energieffektive byggeri efterlever energikravene til 2020-byggeri jvf. bygningsreglement BR10.

Bag projektet står et team, der består af Züblin, Henning Larsen Architects, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og SLA.

Læs mere: Nyt rådhusprojekt afsløret i Egedal

Rådhuset og sundhedscenteret skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2014. Det koster 231,6 millioner kroner.

Dam Holme lukket frem til lørdag
Kran-operationen betyder, at Züblin bliver nødt til at inddrage en del af Dam Holme til arbejdsplads for mobilkranen.

Dam Holme bliver derfor afspærret på strækningen fra efter indkørslen til Føtex og frem til hjørnet af rådhuset. Det sker i perioden fra torsdag den 3. april kl. 6.00 til lørdag den 5. april kl. 16.00.

Selve krannedtagningen begynder fredag den 4. april om formiddagen.

Afspærringen medfører, at det ikke bliver muligt at køre gennem Dam Holme og at der kun vil være adgang til Føtex fra syd ved rundkørslen og Dronning Ingrids Vej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.031